Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine delegatie van Canadese en Australische ploeg bij opening

Kleine delegatie van Canadese en Australische ploeg bij opening

TOKIO (ANP/RTR) - Canada en Australië sturen vrijdag een kleine delegatie naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. Beide landen hebben een grote olympische afvaardiging met een paar honderd sporters en begeleiding. Maar ze willen maar met zo'n 40 à 50 man naar de opening.

"Sporters komen vanwege corona vijf dagen voor het begin van hun wedstrijden in het olympisch dorp. Dat betekent dat er minder sporters in het dorp zijn. De sporters die er wel zijn beginnen ook snel aan hun wedstrijden. Het Canadese team concentreert zich liever op de gezondheid en de prestatie van de sporters", aldus het Canadese olympisch comité, dat zo'n 370 mensen heeft afgevaardigd.

Bij de Spelen in 2016 in Rio de Janeiro liepen ruim 12.000 sporters mee in de opening. De Australische teamchef Ian Chesterman heeft de sporters die meelopen wel gezegd dat ze van het moment moeten genieten. Hij denkt dat van de delegatie van ruim 470 sporters en begeleiders er zo'n 50 atleten en 6 begeleiders naar de opening gaan.

Bij de opening zit er geen publiek op de tribunes. Wel zullen er officials van diverse landen aanwezig zijn.

Meer uit Sport

James met Lakers overtuigend naar eindstrijd 'in-season toernooi'

LAS VEGAS (ANP) - LeBron James heeft Los Angeles Lakers aan een plek in de finale van het zogenoemde 'in-season toernooi' van de NBA geholpen. De Lakers, als eerste geplaatst, declasseerden bij de laatste vier New Orleans Pelicans met 133-89.

15 minuten geleden
Hockeyers Oranje beginnen Pro League met nederlaag tegen Britten

SANTIAGO DEL ESTERO (ANP) - De hockeyers van Oranje zijn het nieuwe seizoen in de Pro League begonnen met een nederlaag tegen Groot-Brittannië. In het Argentijnse Santiago del Estero waren de Britten met 3-2 te sterk voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée.

30 minuten geleden
Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

9 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

12 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

12 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

12 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

12 uur geleden