Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiële reserves om de tegenvallers op te vangen.

Eerder dinsdag was er een crisisoverleg tussen de Britse overheid en kleine energiebedrijven. Tegen het einde van de middag gaven vijf daarvan aan dat ze geen aanvragen meer in behandeling nemen. Ook eiste de Britse toezichthouder dat vijf energiebedrijfjes achterstallige heffingen aan de overheid moesten betalen en kregen drie andere een vermaning omdat ze niet genoeg onderpand hadden gegeven om de benodigde energie in te kopen.

De sterk stijgende energieprijzen dreigt voor problemen te zorgen op de Britse energiemarkt. Dit jaar ging al een aantal kleinere energiebedrijven failliet en het is mogelijk dat meer bedrijven de huidige situatie niet overleven. "Als je dacht dat je energie kon inkopen voor 50 pence en in plaats daarvan betaal je 150 pence, dan krijgen je financiën een enorme klap", legt energieconsultant Niall Trimble uit.

In het Verenigd Koninkrijk is geregeld dat andere energiebedrijven de klanten van failliete branchegenoten overnemen. De overheid stelt daarbij een maximum in voor de verhoging die dat de klanten mag opleveren. Omdat ook de grote energiebedrijven last hebben van de hoge inkoopprijzen is het voor hun ook weinig interessant om die klanten over te nemen. De overheid is bereid energiebedrijven leningen aan te bieden om de extra kosten voor het overnemen van klanten mogelijk te maken.

Meer uit Financieel

Deurwaarders even vaak op pad als jaar eerder, toename verwacht

DEN HAAG (ANP) - Gerechtsdeurwaarders gingen vorig jaar ongeveer even vaak langs de deuren voor het uitdelen van dagvaardingen of beslagleggingen als een jaar eerder. In voorgaande jaren was er juist sprake van een dalende trend. De stabilisering is vooral een correctie op de coronaperiode, aldus de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

9 minuten geleden
Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

UTRECHT (ANP) - In de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

20 minuten geleden
Apple verkoopt fors meer iPhones in China na prijsverlagingen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft vorige maand fors meer iPhones verkocht in China na prijsverlagingen, volgens eigen berekeningen van persbureau Bloomberg. Het gaat volgens Bloomberg om een stijging van 52 procent in april vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

1 uur geleden
Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

1 uur geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

2 uur geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

2 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

2 uur geleden