Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiële reserves om de tegenvallers op te vangen.

Eerder dinsdag was er een crisisoverleg tussen de Britse overheid en kleine energiebedrijven. Tegen het einde van de middag gaven vijf daarvan aan dat ze geen aanvragen meer in behandeling nemen. Ook eiste de Britse toezichthouder dat vijf energiebedrijfjes achterstallige heffingen aan de overheid moesten betalen en kregen drie andere een vermaning omdat ze niet genoeg onderpand hadden gegeven om de benodigde energie in te kopen.

De sterk stijgende energieprijzen dreigt voor problemen te zorgen op de Britse energiemarkt. Dit jaar ging al een aantal kleinere energiebedrijven failliet en het is mogelijk dat meer bedrijven de huidige situatie niet overleven. "Als je dacht dat je energie kon inkopen voor 50 pence en in plaats daarvan betaal je 150 pence, dan krijgen je financiën een enorme klap", legt energieconsultant Niall Trimble uit.

In het Verenigd Koninkrijk is geregeld dat andere energiebedrijven de klanten van failliete branchegenoten overnemen. De overheid stelt daarbij een maximum in voor de verhoging die dat de klanten mag opleveren. Omdat ook de grote energiebedrijven last hebben van de hoge inkoopprijzen is het voor hun ook weinig interessant om die klanten over te nemen. De overheid is bereid energiebedrijven leningen aan te bieden om de extra kosten voor het overnemen van klanten mogelijk te maken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Amerikaanse beurzen omlaag door onzekerheid over belastingen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager gesloten. Beleggers vragen zich af wat er met de belastingen gebeurt voor bedrijven en miljardairs nu de onderhandelingen over de investeringsplannen van president Joe Biden voortduren. Verdere kregen handelaren een stortvloed aan bedrijfsresultaten te verwerken, waarbij die van techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet in de smaak vielen.

29 minuten geleden
Frankrijk komt met mogelijke sancties in visruzie met Britten

PARIJS (ANP/RTR) - Als de visserijruzie tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk niet snel opgelost wordt, zou Frankrijk nieuwe sancties op kunnen leggen. Met die waarschuwing probeert Parijs druk op de situatie te zetten. Frankrijk bereidt nieuwe maatregelen voor die op 2 november van kracht kunnen worden.

1 uur geleden
Winkelvastgoedbedrijf URW ziet herstel door heropening Europa

PARIJS (ANP) - Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft in het derde kwartaal opnieuw beter gepresteerd. De verdere heropening van Europa, waar in veel landen coronamaatregelen werden versoepeld, speelden daarbij mee. Ook in de Verenigde Staten blijft de economie aantrekken.

2 uur geleden
Poetin wil gasvoorraden in Europa aanvullen na volle eigen opslag

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de opdracht gegeven de gasvoorraden in West-Europa aan te vullen met Russisch gas, zodra de ondergrondse opslagplaatsen voor gas dat in reserve wordt gehouden in Rusland vol zijn. Dit is volgens Russische mediaberichten uiterlijk in de tweede week van november het geval.

3 uur geleden
Billie Eilish, BTS en Drake grootverdieners voor platenlabel UMG

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Zangeres Billie Eilish, rapper Drake en boyband BTS waren de afgelopen periode grootverdieners voor hun platenlabel Universal Music Group (UMG). Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf bekend bij de publicatie van zijn eerste kwartaalcijfers sinds de beursgang. UMG verdiende meer geld doordat de muziek van zijn artiesten vaker werd gestreamd.

3 uur geleden
Kadaster: recordstijging huizenprijzen; woning kost ruim 4 ton

APELDOORN (ANP) - De prijzen van koopwoningen zijn nog nooit zo hard opgelopen als in het derde kwartaal van dit jaar. Volgens het Kadaster stegen de huizenprijzen in drie maanden tijd met gemiddeld 6,4 procent, wat de grootste kwartaalstijging betekende sinds 1995. Op jaarbasis zijn de huizenprijzen gemiddeld met 17,5 procent gestegen. Voor een huis moest voor het eerst gemiddeld meer dan 400.000 euro worden betaald.

3 uur geleden
Leasebedrijf LeasePlan praat over fusie met Franse branchegenoot

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse leasebedrijf LeasePlan praat met de Franse branchegenoot ALD en diens moederbedrijf Société Générale over een mogelijke fusie. Samen zouden de twee een van de grootste spelers worden op het gebied van het leasen van auto's aan bedrijven en particulieren. LeasePlan laat weten dat het nog niet zeker is dat de gesprekken ook daadwerkelijk tot een overeenkomst leiden.

3 uur geleden