Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiële reserves om de tegenvallers op te vangen.

Eerder dinsdag was er een crisisoverleg tussen de Britse overheid en kleine energiebedrijven. Tegen het einde van de middag gaven vijf daarvan aan dat ze geen aanvragen meer in behandeling nemen. Ook eiste de Britse toezichthouder dat vijf energiebedrijfjes achterstallige heffingen aan de overheid moesten betalen en kregen drie andere een vermaning omdat ze niet genoeg onderpand hadden gegeven om de benodigde energie in te kopen.

De sterk stijgende energieprijzen dreigt voor problemen te zorgen op de Britse energiemarkt. Dit jaar ging al een aantal kleinere energiebedrijven failliet en het is mogelijk dat meer bedrijven de huidige situatie niet overleven. "Als je dacht dat je energie kon inkopen voor 50 pence en in plaats daarvan betaal je 150 pence, dan krijgen je financiën een enorme klap", legt energieconsultant Niall Trimble uit.

In het Verenigd Koninkrijk is geregeld dat andere energiebedrijven de klanten van failliete branchegenoten overnemen. De overheid stelt daarbij een maximum in voor de verhoging die dat de klanten mag opleveren. Omdat ook de grote energiebedrijven last hebben van de hoge inkoopprijzen is het voor hun ook weinig interessant om die klanten over te nemen. De overheid is bereid energiebedrijven leningen aan te bieden om de extra kosten voor het overnemen van klanten mogelijk te maken.

Meer uit Financieel

EU-ministers van Financiën ruzieën over geld voor Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De EU-ministers van Financiën liggen in Brussel volgens ingewijden stevig met elkaar in de clinch met en over Hongarije. Daardoor namen ze geen besluit over het coronaherstelplan voor Hongarije en het bevriezen van regionale EU-subsidies. Hongarije vertikt het op zijn beurt zijn veto's in te trekken over miljardensteun aan Oekraïne volgend jaar en over de invoering van een minimumwinstbelasting van 15 procent.

9 minuten geleden
Adyen en DSM onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen en speciaalchemieconcern DSM waren dinsdag de grootste dalers in de AEX-index, die een klein verlies liet zien. De rentezorgen bleven boven het Damrak hangen. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente steviger en langer zal blijven verhogen laaide afgelopen vrijdag al op door het sterker dan verwachte banenrapport. Maandag bleek daarnaast dat de Amerikaanse dienstensector beter blijft draaien dan verwacht.

34 minuten geleden
Boetes dreigen voor Rabobank en Deutsche Bank om kartelvorming

BRUSSEL (ANP) - Rabobank en Deutsche Bank hebben met geheime afspraken over de handel in staatsobligaties de Europese concurrentieregels geschonden, denkt de Europese Commissie. Als nader onderzoek dat bevestigt, hangen de twee banken hoge boetes boven het hoofd.

45 minuten geleden
IATA: luchtvaartmaatschappijen volgend jaar weer winstgevend

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De luchtvaartsector zal volgend jaar wereldwijd voor het eerst sinds de coronacrisis weer een winst in de boeken zetten. Dat verwacht internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. Wel zijn er wereldwijd verschillen tussen verwachte winsten van luchtvaartmaatschappijen.

54 minuten geleden
Hooggerechtshof: Duitsland kan deelnemen aan herstelfonds EU

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Duitsland mag deelnemen aan het enorme herstelfonds van de Europese Unie, dat werd ingevoerd om Europa door de coronacrisis te loodsen. Het Duitse grondwettelijk hof oordeelde dinsdag over die deelname. Het hoogste gerechtshof van Duitsland in Karlsruhe verwierp daarbij twee grondwettelijke klachten tegen de overeenkomstige wet, die vorig jaar al door het Duitse parlement was aangenomen.

57 minuten geleden
Haven Rotterdam wil 'ammoniakkraker' voor meer waterstofimport

ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam denkt met een zogeheten ammoniakkraker de import van 1 miljoen ton aan waterstof per jaar mogelijk te maken. Momenteel onderzoekt het bedrijf in samenwerking met zeventien andere bedrijven de mogelijkheden om een dergelijke installatie te bouwen in de haven van Rotterdam, waarmee ammoniak wordt omgezet in waterstof.

1 uur geleden
Apple breidt doe-het-zelfreparatie voor Macs en iPhones uit

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple staat klanten in acht Europese landen toe zelf apparaten te repareren. Daarmee breidt het Amerikaanse techbedrijf een eerder dit jaar in de Verenigde Staten geïntroduceerd programma uit.

1 uur geleden