Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine bedrijven 'vallen op' bij The Best Social Awards

Kleine bedrijven 'vallen op' bij The Best Social Awards

AMSTERDAM (ANP) - The Best Social Awards hebben de genomineerden voor de zakelijke categorieën bekendgemaakt. Grote kanshebbers deze negende editie van het prijzengala van sociale mediabedrijf The Best Social zijn grote ondernemingen zoals HEMA en bol.com, die beide in meerdere categorieën zijn genomineerd. Volgens de organisatie vallen dit jaar ook weer kleine bedrijven op. De prijzen worden digitaal uitgereikt op 25 mei op REM-Eiland in Amsterdam.

Een van die kleine bedrijven is IJssalon La Dolce Borger, die dit jaar opnieuw genomineerd is in de categorie Beste Merk op TikTok. De Drentse ijszaak won vorig jaar voor het eerst de prijs. Volgens de jury heeft de kleine onderneming zich opnieuw bewezen door op het socialemediaplatform TikTok het bereik te vergroten, terwijl ze daar geen groot team voor heeft. De ijszaak heeft op TikTok bijna 80.000 volgers en meer dan drie miljoen likes op hun video's. Rijschool TheorieToppers uit Amstelveen is ook weer in dezelfde categorie genomineerd.

Vincent van Looijengoed, eigenaar van La Dolce Borger is blij met de nominatie. Hij maakt de filmpjes samen met zijn collega Odin Bley. Volgens de eigenaar herkennen zijn klanten zich in de filmpjes en vinden die vermakelijk. "De situaties die zich afspelen in onze zaak doen we na in onze filmpjes. Sommige mensen herkennen zichzelf op een pijnlijke manier, maar vinden het alsnog grappig." Van Looijengoed merkt dankzij de filmpjes dat hij ook extra klanten krijgt. "Klanten vertellen bijvoorbeeld dat ze op vakantie zijn in Borger omdat hun kinderen graag naar de ijszaak willen. Dat is steeds meer en duidelijker te zien."

The Best Social Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste makers, merken en bedrijven die op sociale media uitblinken. In de zakelijke categorieën zijn in totaal zeventien prijzen te winnen. Naast de zakelijke categorieën zijn er ook publiekscategorieën.

Meer uit Financieel

Jarenlange oorlog Oekraïne kan Duitse economie 260 miljard kosten

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Mocht de oorlog in Oekraïne tot 2030 duren, dan kunnen de kosten voor de Duitse economie oplopen tot 260 miljard euro. Dat concluderen onderzoekers van drie Duitse onderzoeksinstituten. Daarnaast zullen er het aankomende jaar al 240.000 minder Duitsers een baan hebben dan wanneer er geen oorlog zou zijn.

18 minuten geleden
Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

53 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

1 uur geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

1 uur geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

2 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

2 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

2 uur geleden