Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine bedrijven 'vallen op' bij The Best Social Awards

Kleine bedrijven 'vallen op' bij The Best Social Awards

AMSTERDAM (ANP) - The Best Social Awards hebben de genomineerden voor de zakelijke categorieën bekendgemaakt. Grote kanshebbers deze negende editie van het prijzengala van sociale mediabedrijf The Best Social zijn grote ondernemingen zoals HEMA en bol.com, die beide in meerdere categorieën zijn genomineerd. Volgens de organisatie vallen dit jaar ook weer kleine bedrijven op. De prijzen worden digitaal uitgereikt op 25 mei op REM-Eiland in Amsterdam.

Een van die kleine bedrijven is IJssalon La Dolce Borger, die dit jaar opnieuw genomineerd is in de categorie Beste Merk op TikTok. De Drentse ijszaak won vorig jaar voor het eerst de prijs. Volgens de jury heeft de kleine onderneming zich opnieuw bewezen door op het socialemediaplatform TikTok het bereik te vergroten, terwijl ze daar geen groot team voor heeft. De ijszaak heeft op TikTok bijna 80.000 volgers en meer dan drie miljoen likes op hun video's. Rijschool TheorieToppers uit Amstelveen is ook weer in dezelfde categorie genomineerd.

Vincent van Looijengoed, eigenaar van La Dolce Borger is blij met de nominatie. Hij maakt de filmpjes samen met zijn collega Odin Bley. Volgens de eigenaar herkennen zijn klanten zich in de filmpjes en vinden die vermakelijk. "De situaties die zich afspelen in onze zaak doen we na in onze filmpjes. Sommige mensen herkennen zichzelf op een pijnlijke manier, maar vinden het alsnog grappig." Van Looijengoed merkt dankzij de filmpjes dat hij ook extra klanten krijgt. "Klanten vertellen bijvoorbeeld dat ze op vakantie zijn in Borger omdat hun kinderen graag naar de ijszaak willen. Dat is steeds meer en duidelijker te zien."

The Best Social Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste makers, merken en bedrijven die op sociale media uitblinken. In de zakelijke categorieën zijn in totaal zeventien prijzen te winnen. Naast de zakelijke categorieën zijn er ook publiekscategorieën.

Meer uit Financieel

Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciële vastgoedmarkt te worden.

32 minuten geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

33 minuten geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

36 minuten geleden
Duitse lobbygroep: tekort aan vakkrachten op kritiek niveau

BERLIJN (ANP/DPA) - Het tekort aan vakkrachten in de Duitse economie heeft een kritiek niveau bereikt. Dat zegt de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK). Volgens een nieuw rapport van de lobbygroep kan de helft van de bedrijven openstaande vacatures niet invullen.

52 minuten geleden
OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

PARIJS (ANP) - Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. Het samenwerkingsverband van 38 voornamelijk rijke landen stelt dat werknemers in Nederland vooral meer uren moeten werken.

1 uur geleden
OESO somberder over groei wereldeconomie dit jaar

PARIJS (ANP/RTR) - De wereldeconomie groeit dit jaar iets minder hard dan eerder gedacht, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. De sterk gestegen rentes drukken op de uitgaven en investeringen van bedrijven en consumenten. Daarnaast neemt de wereldhandel maar mondjesmaat toe.

1 uur geleden
Duitse kijkers Formule 1 haken af door dominantie Verstappen

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland trokken de uitzendingen van de Formule 1-races dit jaar flink minder kijkers. In het land worden de F1-races uitgezonden door het Britse satelliettelevisienetwerk Sky. De zender erkende dat het recordseizoen van Max Verstappen en een tekort aan Duitse coureurs hebben geleid tot een daling van een vijfde van de kijkcijfers voor F1 in Duitsland.

2 uur geleden