Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klein verlies voor Nikkei ondanks winsten staalbedrijven

Klein verlies voor Nikkei ondanks winsten staalbedrijven

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende zorgen over de opmars van de Delta-variant van het coronavirus in Japan. Ook een sterker dan verwachte krimp van de Japanse dienstensector in juli zorgde voor enige koersdruk. De staalbedrijven stonden in de belangstelling dankzij sterke resultaten van staalfabrikant Nippon Steel.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,2 procent lager de dag uit op 27.584,08 punten. Nippon Steel behoorde tot de sterkste stijgers en dikte 3 procent aan. De grootste staalproducent van het land schroefde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar flink op dankzij sterke resultaten in de afgelopen verslagperiode. Concurrent JFE Holdings won 1 procent. Aircomaker Daikin kreeg er 6 procent bij dankzij beter dan verwachte cijfers. Autofabrikant Toyota daalde 0,6 procent na publicatie van de kwartaalresultaten. Elektronicaconcern Sony (min 3 procent) en automaker Honda (min 0,5 procent) kwamen na de slotbel met cijfers.

SoftBank daalde 0,8 procent na berichten dat het Verenigd Koninkrijk overweegt de voorgenomen overname van chipontwerper Arm door de Amerikaanse halfgeleiderproducent Nvidia tegen te houden. ARM is eigendom van de Japanse techinvesteerder. Nvidia kondigde in september aan Arm te willen kopen voor 40 miljard dollar.

De Chinese beurzen wonnen terrein dankzij positieve cijfers over de dienstensector. De hoofdindex in Shanghai stond tussentijds 0,7 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 1,1 procent. Volgens marktonderzoekers Caixin en Markit is de groei van de dienstensector in China in juli verder versneld. Alibaba daalde licht in Hongkong ondanks een forse kwartaalwinst van de Chinese webwinkel. Tencent (plus 3 procent) toonde wat herstel. Het internetbedrijf ging een dag eerder flink onderuit door de vrees voor strengere regels voor onlinegaming in China.

Meer uit Financieel

Kort geding luchtvaart tegen Staat moet krimp Schiphol voorkomen

HAARLEM (ANP) - De Staat moet dinsdag in de rechtbank in Haarlem uitleg geven over de voorgenomen krimp van luchthaven Schiphol. De luchtvaartbranche heeft een kort geding aangespannen om het plan van tafel te vegen om het aantal vluchten per jaar te verlagen van 500.000 naar 460.000. KLM Groep is initiatiefnemer van het kort geding.

2 uur geleden
Aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven van start

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers kunnen vanaf dinsdag een aanvraag indienen bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling gaat om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten. Aanvragen kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 november worden ingediend.

2 uur geleden
Bureau begint massaclaim tegen energieleveranciers

AMSTERDAM (ANP) - GoBaxter, naar eigen zeggen een bureau voor consumentenbescherming, begint een massaclaim tegen meer dan tien energiemaatschappijen waaronder Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice en Budget Energie. Volgens GoBaxter is de aanleiding de rechtszaak die Vattenfall recent verloor van een klant die het niet eens was met een tussentijdse verhoging van het energietarief. De campagne voor aanmelding van deelnemers aan de claim begint dinsdag.

6 uur geleden
Vakbond: Britse oliewerkers boorplatformen Noordzee gaan staken

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Britse werknemers op olie- en gasboorplatformen in de Noordzee gaan staken voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Dat maakte de vakbond Unite bekend. Volgens de bond zullen ongeveer 1400 leden meedoen aan de acties die plaatsvinden tussen maart en juni. Exacte data werden niet gemeld.

7 uur geleden
Wall Street omhoog door afnemende onrust bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten, in navolging van de plussen in Europa eerder op de dag. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de overname van het noodlijdende Credit Suisse door de grotere Zwitserse rivaal UBS op zondag. Daardoor nam de onrust in de bankensector wat af. Wel kreeg First Republic Bank weer rake klappen nadat kredietbeoordelaar S&P Global voor de tweede keer in een week tijd de kredietrating van de Californische bank had verlaagd.

8 uur geleden
Protest bij hoofdkantoor Credit Suisse Zürich na redding door UBS

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - Ongeveer tweehonderd demonstranten protesteerden maandagavond bij het hoofdkantoor van de Zwitserse bank Credit Suisse in Zürich vanwege de redding van de noodlijdende bank door de grotere Zwitserse rivaal UBS. Er werden onder meer eieren gegooid naar het hoofdkantoor van Credit Suisse aan de Paradeplatz in het centrum van Zürich. Ook werden leuzen geroepen als "revolutie" en "eet de rijken".

9 uur geleden
Winst voor Amsterdamse AEX-index na redding Credit Suisse

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag na een grillige handelsdag met winst gesloten. Ook elders in Europa waren de koersenborden groen gekleurd. De rust rond de bankensector leek weer enigszins terug te keren op de financiële markten na de overname van het noodlijdende Credit Suisse door de grotere Zwitserse rivaal UBS op zondag.

11 uur geleden