Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kledingwinkelketen H&M gaat ook tijdelijk dicht

Kledingwinkelketen H&M gaat ook tijdelijk dicht

STOCKHOLM (ANP) - Kledingwinkelketen H&M sluit vanaf donderdag einde van de middag tijdelijk alle winkels in Nederland vanwege de coronacrisis. De sluiting geldt ook voor andere winkels die tot de H&M-groep behoren zoals Monki en Weekday.

Het Zweedse concern heeft tientallen filialen in Nederland. Deze blijven tot nader bericht gesloten. Wel blijft de webwinkel in bedrijf. H&M benadrukt geen verzendkosten te rekenen en de ruil- en retourtermijn flink te hebben verlengd. Door de situatie rond de virusuitbraak zullen er geen banen verloren gaan, laat het bedrijf verder weten.

Eerder maakten modeketens C&A en WE Fashion, de Bijenkorf en woonwarenhuis IKEA al bekend hun Nederlandse filialen te sluiten. Ook Primark sluit zijn winkels, meldde Hart van Nederland na inzage van een mail van het bedrijf aan zijn werknemers. Andere winkels, zoals die van parfumerieketen Douglas, zijn minder lang open dan normaal.

Niet alle grote winkelketens volgen dat voorbeeld. Zo laat HEMA weten voorlopig open te blijven "als aanvulling op overbelaste supermarkten". Wel zijn de restaurants en stationswinkels van HEMA gesloten. Blokker geeft eveneens aan de winkels open te houden. De keten merkt dat door al het nieuws rond het coronavirus onder andere schoonmaakproducten goed verkopen. Beide winkelketens voelen wel dat het rustiger wordt in de winkelstraat, waardoor mogelijk minder personeel nodig is.

Meer uit Financieel

Airbus verhoogt productie van zijn A350-vliegtuigen

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Airbus heeft het productiedoel voor zijn A350-toestellen verder verhoogd. Dat meldt de Europese vliegtuigfabrikant bij de publicatie van de kwartaalresultaten. Tegen 2028 moeten maandelijks twaalf vliegtuigen van het type van de band rollen. Oorspronkelijk was het doel om tegen 2026 tien toestellen per maand te produceren.

10 minuten geleden
Honda steekt 15 miljard dollar in Canadese stekkerautofabriek

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - De Japanse autoproducent Honda gaat 15 miljard Canadese dollar, omgerekend meer dan 10 miljard euro, investeren in een nieuwe fabriek voor elektrische auto's in het oosten van Canada. Het bedrijf heeft dit donderdag aangekondigd. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf in Canada.

25 minuten geleden
Adyen keldert op Damrak, Unilever tussen schaarse stijgers

AMSTERDAM (ANP) - Adyen heeft donderdag op de aandelenbeurs in Amsterdam ruim 18 procent van zijn beurswaarde zien verdampen. Het betaalbedrijf, dat de betaaltransacties afhandelt voor bedrijven als McDonald's en Hennes & Mauritz (H&M), zag het aantal transacties afgelopen kwartaal stijgen. Volgens analisten van investeringsbank Jefferies viel de omzet van het bedrijf echter tegen.

1 uur geleden
Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.

1 uur geleden
Aandeelhouders OCI stemmen voor omstreden belastingconstructie

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van OCI hebben voor twee wijzigingen van de statuten gestemd, waarmee het chemieconcern geen dividendbelasting hoeft te betalen. De aandeelhouders steunden deze omstreden constructie donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van OCI, meldt het concern.

2 uur geleden
Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Ook verwacht Meta dit jaar meer kosten te maken door de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het socialemediabedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

3 uur geleden
Politie heeft begrip voor gebruik bodycams in supermarkt

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begrip voor het besluit van supermarktketen Dirk om personeel te voorzien van bodycams. Supermarktketen Jumbo zegt ook naar de inzet van bodycams te hebben gekeken.

4 uur geleden