Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kledingverkoper Gap bij stijgers op Wall Street na cijfers

Kledingverkoper Gap bij stijgers op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Kledingverkoper Gap behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf, bekend van merken als Old Navy, Banana Republic en Athleta, boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan analisten hadden verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan voorzien, waarbij Old Navy voor het eerst in meer dan een jaar tijd weer groei liet zien. Dat werd door beleggers beloond met een koerswinst van meer dan 4 procent.

Op Wall Street ging de aandacht verder vooral uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daaruit bleek dat er vorige maand 275.000 nieuwe arbeidsplaatsen zijn bijgekomen in de grootste economie ter wereld. De banengroei viel daarmee hoger uit dan verwacht. Het werkloosheidspercentage steeg wel naar 3,9 procent, tegenover 3,7 procent een maand eerder.

De banengroei speelt naast de inflatie een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Bij een sterke banengroei zou de Fed kunnen overwegen de rente langer hoog te houden.

Renteverlaging

Donderdag zorgde de hoop dat de Fed de rente spoedig zal gaan verlagen nog voor optimisme op de beursvloeren. Zo verklaarde de Fed-voorzitter Jerome Powell dat de centrale bank "niet ver van het vertrouwen is" dat nodig is om de rente te gaan verlagen. Daarmee lijkt de Fed-baas erop te hinten dat de rente in de VS binnen enkele maanden verlaagd kan worden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel een fractie hoger op 38.801 punten. De brede S&P 500-index won 0,2 procent tot 5169 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent naar 16.337 punten.

Novo Nordisk

Novo Nordisk verloor dik 1 procent. De Deense farmaceut, die ook een beursnotering heeft in New York, won donderdag nog ruim 8 procent na positieve onderzoeksresultaten van een nieuw afslankmedicijn van het bedrijf. De beurswaarde van Novo Nordisk steeg daarmee tot boven die van de elektrische autofabrikant Tesla. Novo Nordisk is dankzij het succes van zijn afslankmiddel Wegovy uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa en staat wereldwijd op de twaalfde plaats.

Farmaceut Eli Lilly, die ook een afslankmedicijn op de markt heeft, daalde verder zo'n 2 procent. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het besluit over de goedkeuring van een alzheimermedicijn van Eli Lilly opnieuw uitgesteld.

Meer uit Financieel

Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

13 minuten geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

29 minuten geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

3 uur geleden
Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan. Zij behoorden in het eerste kwartaal tot de best verkopende artiesten die UMG vertegenwoordigt.

3 uur geleden
ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel eindigde 6,4 procent hoger, goed voor de eerste plek in de AEX.

3 uur geleden
Amerikaanse oud-olietopman verdacht van samenwerken met OPEC

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse marktwaakhond FTC verdenkt de voormalige topman van olieconcern Pioneer van pogingen tot "samenzwering" met oliekartel OPEC. Het is de ex-baas van Pioneer Scott Sheffield daarom verboden om een bestuursfunctie te vervullen voor ExxonMobil, dat het oliebedrijf overneemt voor 64,4 miljard dollar (60,3 miljard euro).

4 uur geleden
Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.

5 uur geleden