Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kledingketen Uniqlo verwacht meer winst door uitbreiding

Kledingketen Uniqlo verwacht meer winst door uitbreiding

YAMAGUCHI (ANP/BLOOMBERG) - Fast Retailing, het Japanse moederbedrijf van modeketen Uniqlo, heeft de winstverwachting voor het hele boekjaar verhoogd. De keten, die in Nederland twee Uniqlo-winkels heeft in Amsterdam en Den Haag, presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht, mede dankzij de aanhoudende uitbreiding van het aantal filialen in Noord-Amerika en Europa.

Het bedrijf, opgericht en gerund door Tadashi Yanai, de rijkste man van Japan, stelt dat het Uniqlo-merk goed blijft presteren in Noord-Amerika, Europa en Zuidoost-Aziƫ. Ook is het goedkope kledingmerk GU een belangrijke motor achter de expansie van de kledingketen. Op de Japanse thuismarkt stegen de verkopen en de winst eveneens. Op het Chinese vasteland en in Hongkong namen de opbrengsten en winst daarentegen af.

De kledingketen heeft de afgelopen twee jaar al recordresultaten geboekt en rekent voor dit boekjaar opnieuw op records. In het huidige boekjaar, dat loopt tot eind augustus, verwacht Fast Retailing nu een bedrijfsresultaat van 475 miljard yen (zo'n 2,7 miljard euro). Eerder rekende het bedrijf op een resultaat van 450 miljard yen. De jaaromzet zal uitkomen op bijna 3,1 biljoen yen (zo'n 18 miljard euro), tegen een eerdere voorspelling van iets meer dan 3 biljoen yen.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

12 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

12 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

12 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

12 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

12 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

13 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

13 uur geleden