Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaver wil onderzoek Tweede Kamer naar zaak-Graus

Klaver wil onderzoek Tweede Kamer naar zaak-Graus

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet onderzoek doen naar beschuldigingen dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn ex-vrouw heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Dat zegt fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks.

"Ik vind dat er een verantwoordelijkheid ligt bij de Tweede Kamer om te onderzoeken of het slachtoffer voldoende is gehoord, of er vertrouwenspersonen zijn bij de PVV en of hier voldoende onderzoek naar wordt gedaan", aldus Klaver in het tv-programma Buitenhof.

Klaver schaart zich hiermee achter zijn fractiegenoot Kathalijne Buitenweg die eerder op Facebook het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer opriep zich uit te spreken over de zaak. Zij vindt de stilte rond het onderwerp moeilijk te aanvaarden.

Aangemoedigd

NRC Handelsblad bracht de zaak eerder deze maand naar buiten. Graus zou zijn beveiligers ook hebben aangemoedigd seks te hebben met zijn ex in de Tweede Kamer. Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib wilde eerder niet reageren op de zaak.

PVV-leider Geert Wilders blijft achter Graus staan. Die staat dertiende op de kandidatenlijst van de PVV bij de komende verkiezingen.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 1 maand geleden
Meneer Klaver, de Tweede Kamer is een volksvertegenwoordiging die de regering controleert en de belangen van 17 miljoen mensen voorop moet stellen. De ex van Graus mag gewoon aangifte doen als er onfrisse zaken zijn geschied en dan handelt de politie dit af via een onderzoek. Dit is dus GEEN zaak voor de Tweede Kamer hoe graag u concurrenten ook een hak wil zetten.
Hinkepink 1 maand geleden
Onze strontkar klaver met zijn dikke kop ,laat hij eerst eens huis houden in zijn partij ,daar is ook het een en ander mis Amsterdam zal nu niet uitlopen Met Terror groen Links
J. Davidse. 1 maand geleden
Klavertje wil met gemene streken de competitie uitschakelen. Het leek me altijd een sympatieke vent, maar nu zie ik dat het een geniepig manipulerend akelig kereltje is. Bah, hoe kan je je verkijken op iemand.
Farmer. 1 maand geleden
Laat de heer Klaver zich alstublieft bezig houden met met de onfrisse zaken rondom de nr. 9 op zijn lijst, de moslima en antisemiet Kauthar Bouchalikt. Deze ogenschijnlijk lieftallige dame met haar hoofddoekje is een sprekend voorbeeld van een wolf in schaapskeren. Maar nee, Klaver meent weer rechts te moeten aanspreken op vermeende beschuldigingen. Was het niet Groenlinks die maar bleek hameren op de onafhankelijke positie van het OM? Welnu, laat het OM onderzoek doen en afhankelijk van de uitkomst dit voorleggen aan de rechter. Meent de heer Klaver nu werkelijk dat de kamer op de stoel van de rechter moet gaan zitten? Hoe was het ook alweer, met die trias politica?
JoMePi 1 maand geleden
Wil die Klaver weer goedkoop scoren. Dat ventje wil altijd naar een ander wijzen . ik zou wel eens achter de deur bij Klaver willen kijken wat daar zoal mis is . Het zou mij niet verbazen alstie een hout of pallet kachel stookt
Louis53 1 maand geleden
Laat eerst jezelf eens nakijken Klaver voordat je anderen aan de schandpaal wil nagelen. Of wil je daandacht afleiden omdat groen links het steeds minder goed doet? Mensen zijn ook jouw gezeik beu

Meer uit Binnenland

Coalitiepartijen blokkeren hogere zorgbonus in Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet hoeft niet met meer geld over de brug te komen voor de bonusregeling voor zorgpersoneel. Een voorstel daartoe kreeg geen meerderheid, doordat de huidige coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie tegenstemden.

10 minuten geleden
EMA ziet bloedproblemen als zeldzame bijwerking vaccin Janssen

AMSTERDAM (ANP) - Trombose en een tekort aan bloedplaatjes moeten worden beschouwd als zeer zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin dat door het Nederlandse bedrijf Janssen is ontwikkeld. In de bijsluiter van het vaccin moet daarom een waarschuwing worden opgenomen voor de zeer kleine kans op deze ernstige bloedproblemen. Tot die conclusie is het veiligheidscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gekomen. Het EMA zegt er wel meteen bij dat de voordelen van het vaccin nog altijd zwaarder wegen dan de risico's. Het vaccin voorkomt immers ernstige ziekte en sterfgevallen.

24 minuten geleden
'Kabinet speelt Russisch roulette met ziekenhuiszorg'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet speelt Russisch roulette met de ziekenhuiszorg. Dat vindt vakbond FNV Zorg & Welzijn, in reactie op de versoepelingen die het kabinet dinsdagavond volgens ingewijden aankondigt, op de dag dat de ziekenhuizen de hoogste instroom meldden van coronapatiënten dit jaar. Ook volgens beroepsorganisatie NU'91 komen de versoepelingen te vroeg.

1 uur geleden
Gommers: kabinet moet alleen versoepelen als cijfers dalen

ROTTERDAM (ANP) - IC-arts en voorman van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers "gaat ervan uit" dat het kabinet geen versoepelingen van de coronamaatregelen doorzet zolang het aantal patiënten in de ziekenhuizen niet afneemt. Zelf moet Gommers gezien de stijgende cijfers "nog even niet aan versoepelingen denken".

1 uur geleden
6871 nieuwe coronagevallen geregistreerd bij het RIVM

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen maandagochtend en dinsdagochtend 6871 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 302 minder dan maandag, toen 7173 positieve tests werden gemeld.

1 uur geleden
Hoogste instroom coronapatiënten in ziekenhuizen van dit jaar

ROTTERDAM (ANP) - Terwijl het kabinet dinsdagavond versoepelingen van de coronamaatregelen gaat aankondigen, melden ziekenhuizen de hoogste instroom van coronapatiënten sinds eind vorig jaar. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn het afgelopen etmaal 327 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen. Zo'n hoog aantal werd in 2021 nog niet geregistreerd.

1 uur geleden
Schadevergoeding voor Farmers Defence Force na Opsporing Verzocht

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat moet Farmers Defence Force (FDF) een schadevergoeding betalen van 3000 euro. De boerenorganisatie had een kort geding aangespannen tegen de Staat en omroep AVROTROS na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin werd de organisatie in verband gebracht met brandstichting, onder meer vlakbij het RIVM.

1 uur geleden