Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaver vindt regeerakkoord op hoofdlijnen niet essentieel

Klaver vindt regeerakkoord op hoofdlijnen niet essentieel

DEN HAAG (ANP) - Voor GroenLinks-leider Jesse Klaver is een regeerakkoord op hoofdlijnen niet echt nodig. Het gaat om "de kwaliteit, niet om de hoeveelheid pagina's", zei hij woensdag na overleg met informateur Herman Tjeenk Willink. Die spreekt deze dag met de leiders van de grootste partijen, nadat hij een dag eerder de leiders van de kleine partijen had ontvangen.

Tjeenk Willink schreef vorige week in een brief aan de Kamer dat hij met de fractieleiders wil bespreken of het mogelijk is tot een regeerakkoord op hoofdlijnen te komen. "Een gedetailleerd akkoord gaat ten koste van het politiek inhoudelijke debat in de Kamer en een open bestuursstijl", schreef hij.

Klaver heeft het vooral over de inhoud gehad zoals de aanpak van de klimaatverandering en de ongelijkheid. Verder heeft hij de informateur gevraagd hoe die verder wil gaan. "Ik heb daarover iets meer duidelijkheid gekregen."

Het herstel van vertrouwen blijft voor Klaver "lastig", zei hij. Eerder zegde bijna de helft van de Kamer het vertrouwen op in VVD-leider Mark Rutte. Daardoor is de vorming van een nieuw kabinet een stuk lastiger geworden. Tjeenk Willink moet ook uitzoeken hoe het vertrouwen tussen de partijen weer kan worden hersteld.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Hinkepink 2 weken geleden
Nog erger dan Segers Complete rat

Meer uit Politiek

Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

23 uur geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

2 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

2 dagen geleden
Vedelaar stopt na de zomer als voorzitter PvdA

DEN HAAG (ANP) - Nelleke Vedelaar, de voorzitter van de PvdA, zal zich na de zomer niet verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Dat schrijft ze in een verklaring op de website van de partij.

3 dagen geleden
Nagel beticht 'onfatsoenlijke' Den Haan van 'ultieme zetelroof'

HILVERSUM (ANP) - Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS noemt het besluit van Liane den Haan om de partij te verlaten en de enige Tweede Kamerzetel zelf te behouden "onfatsoenlijk en de ultieme zetelroof". Hij vindt het zeer onterecht dat ze haar zetel niet aan de partij afstaat, omdat ze "deze zetel niet zelf heeft veroverd, maar heeft te danken aan de ijzersterke merknaam 50PLUS."

4 dagen geleden
Den Haan stapt uit 50PLUS, neemt enige Kamerzetel mee

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter Liane den Haan van 50PLUS verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.

4 dagen geleden
FVD-Kamerlid Van Haga: 5 meiposter was ongepast

DEN HAAG (ANP) - De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen.

4 dagen geleden