Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaver: Regering, luister naar oproep van Gommers en Kuipers

Klaver: Regering, luister naar oproep van Gommers en Kuipers

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver roept de regering op om ziekenhuizen maandag al te laten beginnen hun personeel te vaccineren tegen het coronavirus. IC-chef Diederik Gommers en ziekenhuisbestuurder Ernst Kuipers deden woensdagavond die oproep in Nieuwsuur. "We moeten huisartsen, ambulancepersoneel, verpleegkundigen en ic-personeel zo snel mogelijk vaccineren. Het liefst maandag al beginnen", zei Gommers toen.

Klaver heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van die oproep. Op Twitter schrijft Klaver: "Regering: luister naar de oproep van Gommers en Kuipers! Ziekenhuizen willen aanstaande maandag beginnen met vaccineren van hun personeel. Weiger hen niet de toegang tot het vaccin. Anders gaat het kabinet dinsdag een zwaar debat tegemoet."

Minister Hugo de Jonge liet eerder weten dat hij niet voor maandag op de oproep zou terugkomen.

Meer uit Binnenland

COA: weer mensen buiten in nacht dinsdag op woensdag in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel slapen er naar verwachting weer mensen buiten in de nacht van dinsdag op woensdag, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In de voorgaande nachten sliepen ook telkens asielzoekers buiten.

53 minuten geleden
Kabinet passeert gemeente: vergunning voor asielopvang in hotel

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is van plan voor het eerst een vergunning te geven voor de opvang van asielzoekers zonder akkoord met de gemeente. Het gaat om een hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen. Overleg met die gemeente leidde nog niet tot een akkoord, meldt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) aan de Tweede Kamer. De gemeente Tubbergen is niet blij met de gang van zaken, aldus een woordvoerster dinsdagavond.

2 uur geleden
Neerslagtekort blijft voorlopig zeer hoog

LELYSTAD (ANP) - Het gemiddelde landelijk neerslagtekort bereikt deze week hetzelfde niveau als dat van 2018. Het tekort van deze zomer en die van 2018 zitten ruim boven de 5 procent droogste jaren sinds de metingen in 1901 begonnen. In deze eeuw was het alleen in 2003 nog droger. Het KNMI verwacht weliswaar wel wat regen in de komende dagen, maar dat zal lang niet voldoende zijn om het neerslagtekort en de aanhoudende droogte te verhelpen.

4 uur geleden
Oekraïners mogen langer in schepen in Nijmegen blijven

NIJMEGEN (ANP) - Enkele honderden vluchtelingen uit Oekraïne mogen langer in de noodopvang in de Waalhaven in Nijmegen blijven. Ze worden er sinds eind maart opgevangen op een paar schepen. Die zouden tot 1 september beschikbaar zijn voor hen, maar dit wordt in elk geval tot het einde van het jaar verlengd. "De ernstige situatie in Oekraïne duurt voort en er is nog altijd behoefte aan meer opvangplekken", legt de gemeente uit. Nijmegen vangt ook op andere plekken Oekraïense vluchtelingen op, onder meer in het gebouw De Daniël.

4 uur geleden
The Harbour Club in Amsterdam gesloten door gemeente

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft dinsdag de horecazaak The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost gesloten. In de nacht van 9 op 10 augustus was er bij het horeca-etablissement een explosie. De locoburgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, aldus de gemeente. De maatregel geldt voor zes maanden.

4 uur geleden
Opnieuw beslag gelegd bij Van Lienden en zakenpartners

DEN HAAG (ANP) - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft opnieuw beslag gelegd op onder meer financiële tegoeden in het strafrechtelijk onderzoek naar Sywert van Lienden en de andere voormalig bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Het gaat verder om woningen en auto's, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

6 uur geleden
Instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen keldert

BILTHOVEN (ANP) - Steeds minder mensen worden zo ziek van het coronavirus dat ze in een ziekenhuis moeten worden opgenomen. Dat is een gevolg van de daling van het aantal coronabesmettingen. De zomergolf is voorbij.

6 uur geleden