Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaver kreeg onlinebedreigingen na bedreiging door Baudet

Klaver kreeg onlinebedreigingen na bedreiging door Baudet

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver heeft onlinebedreigingen binnengekregen nadat hij woensdagmiddag door FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet was bedreigd in de Tweede Kamer. Klaver zei donderdag dat hij excuses van Baudet op prijs zou stellen en dat Baudet aan zijn achterban duidelijk moet maken dat "meningsverschillen oplossen met geweld nooit een oplossing is".

Baudet bedreigde Klaver nadat hij had gevraagd om de jaarverslagen van de Stichting Forum voor Democratie op te sturen. Baudet zei dat hij dat niet ging doen "en als je het nog een keer vraagt, sla ik je op je bek". Kamervoorzitter Martin Bosma zei donderdag dat Baudet berouw heeft getoond. Hij heeft zich nog niet verontschuldigd bij Klaver.

Het zou voor Klaver vooral belangrijk zijn dat Baudet alsnog antwoord geeft op zijn vraag en de jaarverslagen opstuurt. Volgens Klaver is dat belangrijk, om uit te sluiten dat er Russische geldstromen bij die organisatie waren, iets waar de oud-penningmeester volgens Klaver op heeft gewezen.

Op de vraag of Klaver aangifte wil doen, wilde hij nog geen antwoord geven. Hij wil eerst de reactie van Baudet afwachten.

Meer uit Politiek

PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

2 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

2 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

2 uur geleden
CDA-leider in Europarlement blij met voordracht Wopke Hoekstra

BRUSSEL (ANP) - De delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement Tom Berendsen is "erg blij met deze voordracht" van Eurocommissaris Wopke Hoekstra voor een tweede termijn. Berendsen toont zich ook blij verrast dat deze belangrijke post aan een CDA'er wordt gegund, want in de regeringscoalitie van PVV, VVD, BBB en NSC zit het CDA inmiddels niet meer. "Het zijn turbulente tijden in en rond Europa, ik ben blij dat het kabinet kiest voor stabiliteit en ervaring", zegt Berendsen.

3 uur geleden
Hoekstra voorgedragen voor nieuwe termijn als Eurocommissaris

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft Wopke Hoekstra officieel voorgedragen voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. Minister-president Dick Schoof noemt hem "een sterke kandidaat voor een stevige portefeuille". Ingewijden meldden eerder al dat de keuze was gevallen op de CDA'er.

3 uur geleden
Premier blijft nog paar maanden langer in Torentje

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof en zijn naaste medewerkers blijven naar verwachting nog tot het einde van het jaar werken vanuit het Torentje. De tijdelijke verhuizing naar het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken laat wat langer op zich wachten. Dat heeft te maken met het ICT-systeem dat moet worden meeverhuisd, bevestigt een woordvoerder na een bericht in het AD.

5 uur geleden
Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

16 uur geleden