Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaver: GL en PvdA lieten zich te vaak uit elkaar spelen

Klaver: GL en PvdA lieten zich te vaak uit elkaar spelen

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen jaren heeft het kabinet te vaak een "spel" gespeeld met partijen om tot politieke akkoorden te komen, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij steekt ook de hand in eigen boezem. Zijn partij en de PvdA "hebben ons te vaak uit elkaar laten spelen".

De komende regeerperiode willen de partijen alleen nog maar samen plannen van het kabinet goedkeuren, in ieder geval op een vijftiental thema's die ze maandag presenteerden." Het spel dat ik te vaak heb gezien is dat werd gekeken: wie wil tegen de laagste prijs zakendoen", aldus Klaver. "Dan was je ook bezig elkaar te bestrijden eigenlijk."

Door samen op te trekken, willen de partijen hun onderhandelingspositie ten opzichte van het kabinet verbeteren. Ook de nieuwe coalitie heeft een van de twee partijen nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer, als ze niet over rechts wil gaan.

Door het akkoord van de linkse partijen is de Fractie-Nanninga (van de partij JA21) de enige fractie met genoeg senaatszetels (zeven) om het kabinet in één keer aan een meerderheid te helpen.

Meer uit Politiek

Kamerleden: Twitter moet optreden tegen intimidatie journalisten

DEN HAAG (ANP) - Twitter gaat te laconiek om met meldingen van bedreigingen tegen journalisten op het sociale medium, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer tijdens een debat over persvrijheid. Parlementariërs ergeren zich eraan dat het socialemediabedrijf de pogingen van het kabinet om hierover in gesprek te gaan heeft afgeslagen en willen daarom dat de druk wordt opgevoerd.

29 minuten geleden
Tweede Kamer wil niet dat Hongarije voorzitter van EU wordt

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil niet dat Hongarije volgend jaar roulerend voorzitter van de Europese Unie wordt. Ook het Europees Parlement voelt hier niks voor. Het land van premier Viktor Orbán neemt de invloedrijke voorzittershamer van de EU op 1 juli volgend jaar voor een half jaar over.

2 uur geleden
Leden Eerste Kamer komen nog steeds vooral uit Randstad

DEN HAAG (ANP) - Ondanks de enorme overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) komen de nieuwe leden van de Eerste Kamer nog steeds vooral uit de Randstad. Het deel van het land buiten de Randstad, waar de BBB met name veel stemmen kreeg, is nauwelijks vertegenwoordigd in de senaat.

4 uur geleden
Hoekstra vindt dat Zweden NAVO-lid moet zijn op zomertop Vilnius

OSLO (ANP) - Zweden moet al vóór de komende top van de NAVO in Vilnius lid zijn van het bondgenootschap. Dat vindt minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken). Het is "hoog tijd" dat Zweden lid wordt, benadrukte hij tijdens een informele NAVO-vergadering in Oslo.

5 uur geleden
Gedeelde harde kritiek op spreidingswet: complex en onuitvoerbaar

DEN HAAG (ANP) - De boodschap die onder meer gemeenten, provincies, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Vluchtelingenwerk Nederland donderdag over de spreidingswet asielzoekers afgeven aan de Tweede Kamer, is fel en vrijwel identiek. De wet is te complex en dreigt onuitvoerbaar te worden. Alle partijen die bij de hoorzitting over de wet hun kritiek uiten, roepen de politiek met klem op de wet aan te passen.

6 uur geleden
Rutte: Europa moet verantwoordelijkheid nemen voor steun Oekraïne

BULBOACA (ANP) - Oekraïne moet winnen en Europa moet er alles aan doen om dat mogelijk te maken, zei premier Mark Rutte in zijn speech tijdens de openingsceremonie van de top van bijna alle Europese leiders in Moldavië. "Het parool op deze top is verantwoordelijkheid." Hij riep zijn collega's op stappen te nemen zodat Oekraïne zich kan verdedigen, ook op de lange termijn en ook in tijden van tegenslag.

7 uur geleden
Minister: zelfstandige betaalt straks 225 euro per maand voor aov

DEN HAAG (ANP) - Zelfstandigen gaan straks rond de 225 euro per maand aan premies betalen voor de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Dat is althans de verwachting van minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) "op basis van de huidige inzichten". Het zou gaan om een premie van tussen de 7,5 en 8 procent.

8 uur geleden