Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaiber keert na twee jaar bij Ajax terug naar FC Utrecht

Klaiber keert na twee jaar bij Ajax terug naar FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Sean Klaiber keert na twee jaar terug bij FC Utrecht. De 28-jarige verdediger komt over van Ajax en tekent een contract voor drie seizoenen bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en 153 wedstrijden speelde in de hoofdmacht.

Ajax haalde Klaiber in oktober 2020 weg uit de Domstad. De verdediger kwam in zijn eerste seizoen tot 22 duels en pakte met de Amsterdammers de 'dubbel' (landstitel en KNVB-beker). In de voorbereiding op het vorige seizoen scheurde Klaiber de voorste kruisband in zijn rechterknie af. De rechtsback moest maandenlang revalideren en miste het hele seizoen.

Net als Jens Toornstra, die vorige week overkwam van Feyenoord, keert Klaiber nu terug bij FC Utrecht. De ploeg van trainer Henk Fraser beleeft ondanks de komst van heel wat nieuwe spelers een teleurstellende start van het seizoen en heeft na vier competitieduels pas 2 punten. Zondag verloor Utrecht voor eigen publiek met 2-0 van Ajax.

"Bij FC Utrecht is Sean uitgegroeid van een klein mannetje tot een echte prof en een sterke kerel, zowel binnen als buiten de lijnen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "De ervaringen die Sean de afgelopen jaren heeft opgedaan, neemt hij nu als extra en waardevolle bagage weer mee terug naar Utrecht."

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

2 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

2 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

3 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

3 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

3 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

3 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

3 uur geleden