Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaiber gaat iedere dag knokken voor meer speeltijd bij Ajax

Klaiber gaat iedere dag knokken voor meer speeltijd bij Ajax

HEERENVEEN (ANP) - Voordat Sean Klaiber mocht invallen na de rust van het gewonnen bekerduel van Ajax in Heerenveen (3-0), kwamen veel ploeggenoten naar hem toe. Hij kreeg bemoedigende schouderklopjes en wat zogeheten vuistjes, die sinds de uitbraak van het coronavirus het handen schudden grotendeels hebben vervangen.

"Kennelijk mogen ze mij wel", zegt de 26-jarige verdediger vlak na de eenzijdige halve eindstrijd. "Ik denk dat ik een echte teamspeler ben. Iedereen ziet mij op trainingen alles geven. Ik houd de basisspelers scherp, ongeacht mijn eigen situatie. Dat wordt wel gewaardeerd."

"Sjaan", zoals ze in Amsterdam zijn voornaam uitspreken, verruilde FC Utrecht vorige zomer voor Ajax omdat zijn oude trainer Erik ten Hag na het vertrek van Sergiño Dest naar Barcelona een goede vervanger voor Noussair Mazraoui op de bank wilde hebben. De Marokkaanse rechtsback van Ajax blijft blessuregevoelig. Dus Klaiber kreeg aanvankelijk best veel speeltijd.

Debuut

"Ik heb zelfs mijn debuut in de Champions League gemaakt", stelt hij. "Het ging ook best goed, behalve die thuiswedstrijd tegen FC Twente waarin mijn directe tegenstander Queensy Menig tweemaal scoorde. Maar ook daarna heb ik gewoon speeltijd gekregen."

Klaiber liep vlak na de winterstop een liesblessure op. Voordat hij het wist, was hij niet de tweede maar vierde rechtsback van Ajax. Ook toen hij weer fit was. Want tijdens zijn afwezigheid grepen de 18-jarige Devyne Rensch en 19-jarige Jurriën Timber hun kans als Mazraoui weer eens niet beschikbaar was. "En ze bleven het goed doen. Dus waarom zou de trainer ze er dan uithalen?", beseft Klaiber.

Toch ging de in Nieuwegein geboren verdediger vorige maand even met zijn trainer Ten Hag rond een tafel zitten. "Als je me haalt, dan moet je me ook soms gebruiken", zei hij. "De trainer vertelde me dat ik mijn kansen moest pakken als die zich weer voordeden. Dat heb ik zojuist geprobeerd. Dit waren pas mijn eerste minuten van 2021, ik was er aan toe."

Sterke indruk

Klaiber maakte in het tweede bedrijf van het bekerduel met Heerenveen een sterke indruk. Hij verdedigde secuur en bemoeide zich waar mogelijk ook met het aanvalsspel van zijn ploeg. "Dat is ook een van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen", vertelt hij. "Ik wil aanvallen en natuurlijk zoveel mogelijk prijzen winnen."

Ajax is nog in de race om de landstitel en winst van de KNVB-beker. En de koploper van de Eredivisie stuit volgende week op het Zwitserse Young Boys in de achtste finales van de Europa League. Mazraoui staat voorlopig nog aan de kant met een oogblessure, maar Rensch en Timber zijn wel beschikbaar. "Ik moet zorgen dat de trainer niet om mij heen kan", zegt Klaiber. "Maar ook als hij voor anderen kiest, zal ik ons team helpen. Want uiteindelijk gaat het niet om mij en is het belangrijk dat we als ploeg succesvol zijn. Het kan nog een heel mooi seizoen worden."

Meer uit Voetbal

FC Twente lang zonder aanvalster Rijsbergen door knieblessure

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet aanvalster Liz Rijsbergen voorlopig missen. De 22-jarige Rijsbergen liep zondag in de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) een zware knieblessure op en is "langdurig uit de roulatie", meldt de koploper, die door het gelijkspel in Utrecht nog niet zeker is van de landstitel.

58 minuten geleden
Wisselvallig Chelsea frustreert coach Pochettino

LONDEN (ANP/RTR) - Coach Mauricio Pochettino van Chelsea uitte zijn frustraties na de beschamende 5-0-nederlaag tegen Arsenal. "We zijn te wisselvallig. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook slecht. Maar als we een goede dag hebben, zijn we tot alles in staat", vertelde de Italiaan na afloop van het duel in Londen.

2 uur geleden
Van Praag wil leden Ajax overtuigen van noodzaak ontslag Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag komt donderdagavond naar een ingelaste ledenvergadering van Ajax om uit te leggen waarom de raad van commissarissen Alex Kroes wil ontslaan. De voorzitter van het toezichtorgaan van de beursgenoteerde vereniging kan rekenen op flinke weerstand. Want de geschorste algemeen directeur geniet veel steun bij de achterban van de Amsterdamse club.

4 uur geleden
Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

12 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

12 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

14 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

14 uur geleden