Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klachten over DigiD op eerste dag van belastingaangiften

Klachten over DigiD op eerste dag van belastingaangiften

DEN HAAG (ANP) - Het lukt mensen woensdagmiddag iets vaker om in te loggen via DigiD om hun belastingaangifte te doen. Het systeem is echter nog steeds regelmatig overbelast.

"Het zou kunnen dat als wij tegelijkertijd inloggen dat het bij jou wel lukt en bij mij niet. Mocht het niet lukken dan adviseren wij om het op een later moment nog een keer te proberen", zegt een woordvoerster van Logius, de beheerder van DigiD. Op 2 en 3 maart is het volgens haar sowieso een stuk rustiger, waardoor er makkelijker ingelogd kan worden.

Woensdagochtend kwamen mensen er vaak helemaal niet doorheen. Inmiddels kan er volgens Logius 400.000 keer per uur succesvol ingelogd worden. "We hebben besloten om de capaciteit van het inlogsysteem op dit niveau te laten en niet verder te vergroten. Dan bestaat namelijk het risico dat er helemaal niet meer ingelogd kan worden", aldus de woordvoerster.

Drie keer drukker dan vorig jaar

Het is de eerste dag waarop Nederlanders aangifte kunnen doen voor hun inkomstenbelasting over 2022. Volgens Logius komen er woensdag drie keer zoveel verzoeken binnen om in te loggen vergeleken met 1 maart vorig jaar. Waarom dit zo is, kon de woordvoerster niet zeggen.

's Ochtends kwamen er 90 tot 110 inlogverzoeken per seconde binnen. Volgens Logius is dat een "extreme hoeveelheid" en veel meer dan verwacht. "Dit hebben we niet eerder meegemaakt", zei de woordvoerster.

Veel klachten via sociale media

Op sociale media klaagden mensen dat het inloggen niet lukt. De Belastingdienst bevestigde eerder op Twitter dat er een storing was bij DigiD afgelopen nacht.

Meer uit Financieel

ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

3 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

5 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

5 uur geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

6 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

6 uur geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

7 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

11 uur geleden