Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaassen maakt status als 'Mister 1-0' bij Oranje opnieuw waar

Klaassen maakt status als 'Mister 1-0' bij Oranje opnieuw waar

RIGA (ANP) - Davy Klaassen maakte zijn status als 'Mister 1-0' vrijdag opnieuw waar. De middenvelder van Ajax hielp Oranje met zijn treffer in de 18e minuut in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland aan een belangrijke zege: 0-1. Vorige maand opende Klaassen in de ontmoeting met Turkije (6-1) ook al de score en bij Ajax is hij eveneens vaak verantwoordelijk voor het eerste doelpunt in een wedstrijd.

"Lekker hè, dat ik 'm weer maak. Ik krijg de vraag vaker, maar ik heb er geen verklaring voor", zei de 28-jarige middenvelder, die begrijpt dat sommige mensen op wat meer treffers van Oranje hadden gerekend. "Je wilt natuurlijk met 4-0 of 5-0 winnen hier. Maar ik ben uiteindelijk al blij dat ik heb kunnen scoren en dat we hebben gewonnen. Daar gaat het uiteindelijk om. Dit zijn geen leuke potjes, nee. We hadden sneller een tweede en derde treffer moeten maken, dan was het klaar geweest. Letland bleef zelfs tot de 90e minuut achter de eigen middenlijn staan. Als we de bal wat beter hadden rondgespeeld, hadden we dat kunnen doen totdat de scheidsrechter affloot."

Oranje verloor de bal in de slotfase echter toch nog een keertje, waardoor Letland een corner kreeg en bijna voor de gelijkmaker zorgde. Doelman Justin Bijlow voorkwam dat. Klaassen: "Zo'n balletje kan altijd verkeerd vallen, gelukkig gebeurde dat net niet."

Onderschatting

Aanvoerder Virgil van Dijk vond niet dat van onderschatting sprake was bij het Nederlands elftal. "We wisten dat het een zware avond zou kunnen worden. Dat is ook gebleken. Er waren een paar momentjes dat de organisatie bij ons niet goed stond op het moment dat wij de bal verloren." Dat dat gebeurde, had bondscoach Louis van Gaal niet helemaal voorzien. Hij was vorige maand na de WK-kwalificatieduels met Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) juist heel tevreden over de zogenoemde 'restverdediging'.

"We hadden het makkelijker voor onszelf kunnen maken", oordeelde Van Dijk. "Helaas is dat niet gebeurd. Maar we hebben wel gedaan wat we moesten doen: de nul houden en winnen."

Van Dijk stond met balverlies net voor de middenlijn aan de basis van de eerste grote kans die de Letten kregen, kort na de treffer van Klaassen. "Dat mag niet gebeuren. Hopelijk gebeurt het ook niet meer. We waren soms slordig, maar het waren ook niet meer dan drie momenten. Er kunnen heel veel dingen beter. Maar als die 2-0 en 3-0 vallen, krijg je een hele andere avond. Hopelijk komen die doelpunten maandag tegen Gibraltar. Dat wordt misschien een zelfde type wedstrijd, maar we spelen thuis en de omstandigheden zijn in De Kuip wat beter dan vanavond."

Meer uit Voetbal

Van 't Schip vindt rode kaart Bergwijn te zware straf

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vond de rode kaart die zijn aanvoerder Steven Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) te zwaar bestraft. "Ik dacht aan buitenspel of geel, rood had ik absoluut niet verwacht", zei hij over het moment na ruim een half uur spelen, waarbij scheidsrechter Sander van der Eijk door de videoscheidsrechter naar de kant werd geroepen voor de overtreding van Bergwijn op Mimeirhel Benita.

2 uur geleden
Ajax-spits Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten. De spits van Ajax moest zich om die reden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) kort voor rust laten vervangen.

2 uur geleden
Liverpool haakt af in titelrace, ManUnited wint na achterstand

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool is voorlopig afgehaakt in de race om de landstitel. Het elftal van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp ging in de Merseyside-derby bij Everton met 2-0 onderuit. Het Manchester United van Erik ten Hag draaide tegen hekkensluiter Sheffield United een achterstand om in een 4-2-zege.

2 uur geleden
Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

3 uur geleden
Anderlecht en Club Brugge boeken ruime zeges in play-offs

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft in de play-offs om de Belgische landstitel een eenvoudige zege geboekt op Cercle Brugge. De koploper won in het eigen stadion met 3-0 van de nummer laatst in de kampioenspoule.

4 uur geleden
Xavi gaat komend seizoen alsnog door als trainer FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Xavi is ook na dit seizoen nog trainer van FC Barcelona. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de clubleiding en de voormalige middenvelder, meldt persbureau AFP.

4 uur geleden
Paris Saint-Germain heeft Franse titel na zege bijna binnen

LORIENT (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de twaalfde landstitel bijna binnen. Het elftal van coach Luis Enrique won met 4-1 bij FC Lorient en vergrootte daarmee de voorsprong op eerste achtervolger AS Monaco tot 14 punten. Als Monaco later op woensdag punten verspeelt tegen Lille, is Paris Saint-Germain al kampioen.

5 uur geleden