Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaassen in voorselectie van 38 spelers bij Oranje

Klaassen in voorselectie van 38 spelers bij Oranje

ZEIST (ANP) - Davy Klaassen behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende drie interlands. Dwight Lodeweges, nog steeds de interim-bondscoach na het vertrek van Ronald Koeman, heeft 38 spelers opgenomen in de voorlopige selectie. De 27-jarige Klaassen speelde zestien interlands, maar zijn laatste optreden in de nationale ploeg dateert al van bijna drie jaar geleden.

In vergelijking met de vorige voorselectie, die uit 32 spelers bestond, zijn naast de middenvelder van Werder Bremen ook Steven Berghuis (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Donyell Malen, Pablo Rosario (beiden PSV) en Javairô Dilrosun (Hertha BSC) nieuw. Zij debuteerden de afgelopen jaren allemaal al in Oranje.

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 7 oktober (aftrap 20.45 uur) een oefeninterland in Amsterdam tegen Mexico. Vier dagen later, op zondag 11 oktober, hervat de nationale ploeg de Nations League met een uitwedstrijd in Zenica tegen Bosnië en Herzegovina. Op 14 oktober speelt Oranje in en tegen Italië. Die wedstrijd zou in eerste instantie in Milaan worden gespeeld, maar wordt in overleg tussen alle betrokken partijen verplaatst naar een kleiner stadion. Het onderkomen van Atalanta in Bergamo is de beoogde locatie. Oranje begon de Nations League deze maand met een zege op Polen (1-0), gevolgd door een nederlaag tegen Italië (0-1).

Nieuwe bondscoach

De KNVB hoopt voor de volgende interlandperiode een nieuwe bondscoach te hebben aangesteld. Frank de Boer is de voornaamste kandidaat. De 50-jarige De Boer zit momenteel zonder werk na zijn ontslag bij Atlanta United. De 112-voudig international zei vorige week dat hij het een hele eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. "Naast minister-president is dat misschien wel de belangrijkste functie van Nederland."

De KNVB maakte de voorselectie eerder bekend dan normaal. De voetbalbond doet dit om alle betrokkenen wat meer tijd te geven bij de planning en het organiseren van de reizen. De definitieve selectie voor de volgende interlands wordt op vrijdag 2 oktober bekend.

Meer uit Voetbal

Van 't Schip vindt rode kaart Bergwijn te zware straf

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vond de rode kaart die zijn aanvoerder Steven Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) te zwaar bestraft. "Ik dacht aan buitenspel of geel, rood had ik absoluut niet verwacht", zei hij over het moment na ruim een half uur spelen, waarbij scheidsrechter Sander van der Eijk door de videoscheidsrechter naar de kant werd geroepen voor de overtreding van Bergwijn op Mimeirhel Benita.

2 uur geleden
Ajax-spits Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten. De spits van Ajax moest zich om die reden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) kort voor rust laten vervangen.

2 uur geleden
Liverpool haakt af in titelrace, ManUnited wint na achterstand

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool is voorlopig afgehaakt in de race om de landstitel. Het elftal van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp ging in de Merseyside-derby bij Everton met 2-0 onderuit. Het Manchester United van Erik ten Hag draaide tegen hekkensluiter Sheffield United een achterstand om in een 4-2-zege.

2 uur geleden
Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

3 uur geleden
Anderlecht en Club Brugge boeken ruime zeges in play-offs

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft in de play-offs om de Belgische landstitel een eenvoudige zege geboekt op Cercle Brugge. De koploper won in het eigen stadion met 3-0 van de nummer laatst in de kampioenspoule.

3 uur geleden
Xavi gaat komend seizoen alsnog door als trainer FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Xavi is ook na dit seizoen nog trainer van FC Barcelona. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de clubleiding en de voormalige middenvelder, meldt persbureau AFP.

3 uur geleden
Paris Saint-Germain heeft Franse titel na zege bijna binnen

LORIENT (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de twaalfde landstitel bijna binnen. Het elftal van coach Luis Enrique won met 4-1 bij FC Lorient en vergrootte daarmee de voorsprong op eerste achtervolger AS Monaco tot 14 punten. Als Monaco later op woensdag punten verspeelt tegen Lille, is Paris Saint-Germain al kampioen.

4 uur geleden