Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaassen heeft goed gevoel over uitduel van Ajax met Liverpool

Klaassen heeft goed gevoel over uitduel van Ajax met Liverpool

AMSTERDAM (ANP) - Davy Klaassen snapt best wel dat er geen voetbalclub met slechts elf spelers prijzen pakt. En toch is de 29-jarige middenvelder van Ajax pissig als hij niet aan de aftrap mag verschijnen. Een uitwedstrijd als die van dinsdag tegen Liverpool in de Champions League wil hij helemaal van de eerste tot de laatste minuut spelen. "Maar uiteindelijk beslist de trainer", beseft hij. "Ik moet er voor zorgen dat hij nauwelijks meer om mij heen kan."

Klaassen was zaterdag tegen sc Heerenveen (5-0) voor de tweede competitiewedstrijd op rij basisspeler. Hij deed zijn bijnaam van 'Mister 1-0' eer aan en knikte al na 4 minuten de openingstreffer binnen. "Je kan trainen op het maken van doelpunten", weet de blonde middenvelder. "Maar trainen op de 1-0 is niet mogelijk. Toch scoor ik vaak de eerste. Dat klopt."

Mohammed Kudus wilde naar Everton toen hij in de eerste wedstrijden van het seizoen weinig speelde. En Brian Brobbey liet woensdag tijdens een korte invalbeurt tegen Rangers FC duidelijk merken dat hij baalde van zijn bijrol. Hoe trainer Alfred Schreuder zijn best ook doet, het is bijna onmogelijk om iedereen tevreden te houden.

Weinig gespeeld

Klaassen speelde de eerste weken van het seizoen ook weinig. "Maar ik heb niet echt aan een vertrek gedacht", antwoordt hij. "Natuurlijk baal je soms en heb je emoties, Maar vertrekken lijkt me ook niet handig met het oog op het WK", stelt de 34-voudig international die het afgelopen jaar een belangrijke rol in de plannen van bondscoach Louis van Gaal speelde.

Klaassen vertolkte woensdag een bijrol in de galavoorstelling van de kampioen van Nederland tegen Rangers FC (4-0), maar hij viel wel gedreven in. Het zou heel goed kunnen dat trainer Schreuder dinsdag in Liverpool opnieuw voor een middenveld met Edson Álvarez, Steven Berghuis en Kenneth Taylor kiest. Klaassen zal dan opnieuw niet blij zijn. "Als een trainer voor anderen kiest, dan is dat voor geen voetballer leuk. Dat is ook niet iets typisch Nederlands. Neem van mij aan dat Mahrez ook baalt als hij bij Manchester City op de bank moet zitten. Voetballers in het buitenland krijgen daar minder vragen over omdat ze minder met de media praten."

Basisspeler of wisselspeler, Klaassen kijkt sowieso uit naar het duel met Liverpool op een uitverkocht Anfield. "Zij moeten bijna wel na de nederlaag tegen Napoli", doelt op de toch wel verrassende 4-1 van woensdag in het Stadio Diego Armando Maradona van Napels. "En wij zijn eigenlijk nog een team in opbouw met al die nieuwe spelers. Liverpool is nog steeds Europese top. Het wordt vast een mooie pot. Ik heb er ook best een goed gevoel over."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden