Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kist Elizabeth door Londen naar laatste rustplaats

Kist Elizabeth door Londen naar laatste rustplaats

LONDEN (ANP) - De kist met de overleden Britse koningin Elizabeth wordt dinsdag van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar Buckingham Palace in Londen gebracht. Dinsdag aan het begin van de avond wordt de kist met een militair vliegtuig van de luchthaven van Edinburgh naar de militaire luchthaven RAF Northolt gevlogen. Prinses Anne reist met haar moeder mee.

De lijkwagen, die speciaal voor Elizabeth werd ontworpen, rijdt vervolgens een vaste route door de Britse hoofdstad. Via Eastbourne Terrace, Lancaster Gate, Bayswater Road, Marble Arch, Park Lane en Hyde Park Corner naar de Constitutional Hill, waarna de wagen aankomt bij Buckingham Palace. De kist wordt vervolgens in de Bow Room op Buckingham Palace geplaatst.

Woensdagochtend wordt de koningin naar Westminster Hall gebracht, waar ze ligt tot maandagochtend, wanneer de uitvaart in Westminster Abbey plaatsvindt. Daar wordt ze via Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square en New Palace Yard naartoe gebracht.

Meer uit Buitenland

VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

1 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

2 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

3 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

4 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in negentien steden minstens 128 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

4 uur geleden
Hamas meldt dood van zeven gijzelaars

GAZA (ANP/RTR) - Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn daar zeven Israëlische gijzelaars gedood, meldt de gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging. Het was niet meteen duidelijk wanneer de zeven omkwamen, maar in een verklaring worden wel drie namen genoemd.

5 uur geleden
Paus vindt 'gender-ideologie' grootste gevaar van onze tijd

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus vindt de 'gender-ideologie' het grootste gevaar voor de mensheid van onze tijd. Hij stelt dat daarmee wordt gestreefd de verschillen tussen met name de seksen uit de weg te ruimen en dat is een aanslag op de mens. "Wie alle verschillen uitroeit, schaft de menselijkheid af" volgens de paus. Hij sprak op een tweedaagse conferentie over de rol van de vrouw en van de man in de kerk.

7 uur geleden