Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kip met keurmerk wint aan populariteit in supermarkten

Kip met keurmerk wint aan populariteit in supermarkten

ZALTBOMMEL (ANP) - Supermarkten verkopen steeds meer voedings- en drankproducten met een keurmerk. Vooral kip met keurmerk wordt steeds populairder. Volgens marktonderzoeker Circana bestond een kwart van de omzet in voeding en dranken vorig jaar uit producten met een keurmerk. Een jaar eerder was dit nog 22 procent.

De groei komt voor een groot deel door de vervanging van regulier kippenvlees door producten met een Beter Leven-keurmerk met één ster. Hiermee was vorig jaar een bedrag van een half miljard euro gemoeid. Kip staat daardoor nu op de derde plaats van populaire producten met een keurmerk, na vis en eieren. Bij vis komt 80 procent van de omzet uit producten met een keurmerk, bij eieren is dat bijna 80 procent en bij kip 60 procent.

Het Beter Leven Keurmerk, dat in 2007 werd geïntroduceerd door de Dierenbescherming, is met afstand uitgegroeid tot het grootste keurmerk, met bijna 4 miljard euro omzet. Het afgelopen jaar is de totale omzet van producten met een keurmerk in 2023 volgens Circana de grens van 10 miljard euro gepasseerd.

Opvallend is volgens het onderzoeksbureau ook dat de omzet in biologische producten blijft doorgroeien. De grootste groei doet zich voor bij groente en fruit, maar ook biologische aardappelen, conserven, rundvlees, gevogelte, brood, vis en kaas laten groei in de dubbele cijfers zien.

Meer uit Financieel

Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

6 minuten geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

14 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

14 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

16 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

17 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

17 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

22 uur geleden