Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinepolis ontving ook in eerste kwartaal veel minder bezoekers

Kinepolis ontving ook in eerste kwartaal veel minder bezoekers

BRUSSEL (ANP) - De Belgische uitbater van bioscopen Kinepolis heeft ook in het eerste kwartaal van 2021 een fractie van het normale aantal bezoekers ontvangen. Door lockdownmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen bleven de meeste bioscopen de afgelopen periode dicht. In onder meer Nederland en België was dat het hele kwartaal het geval.

In totaal ontving Kinepolis de afgelopen periode 400.000 bezoekers. Dat is 95 procent minder op jaarbasis. De bioscoopketen heeft een nieuwe lening afgesloten van 80 miljoen euro om de moeilijke periode te overbruggen.

In de bioscopen die open waren, zoals in de Verenigde Staten en Spanje, werd tot 30 procent van het aantal bezoekers gehaald van voor de pandemie. Het bedrijf noemt dat "bemoedigend gezien het gebrek aan content en de ingrijpende veiligheidsmaatregelen". Onder meer Godzilla vs. Kong en Tom and Jerry waren populair. Topman Eddy Duquenne wijst erop dat de Amerikaanse filmstudio's de première van hun belangrijkste films blijven uitstellen tot er wereldwijd meer bioscopen zijn geopend.

In maart opende het bedrijf een grote bioscoop in Leidschendam, met elf zalen. Kinepolis verwacht daar onder normale omstandigheden een half miljoen bezoekers per jaar te kunnen ontvangen. Op dit moment is het volgens de Nederlandse overheid nog niet verantwoord om bioscopen en theaters te heropenen. De nieuwe bioscoop in Leidschendam maakt deel uit van de Westfield Mall of the Netherlands, een project van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield.

Meer uit Financieel

Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

5 uur geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

10 uur geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

10 uur geleden
KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (AFN/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

11 uur geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

12 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

12 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

12 uur geleden