Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderlichaam in zoektocht Dean gevonden op afgelegen parkeerplek

Kinderlichaam in zoektocht Dean gevonden op afgelegen parkeerplek

VROUWENPOLDER (ANP) - Het levenloze lichaam, vermoedelijk van het vermiste Belgische jongetje Dean (4), dat maandagavond werd gevonden, lag bij een afgelegen parkeerplek. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Deze parkeerplaats bij Neeltje Jans in Zeeland is maar via een weg te bereiken.

Of de 34-jarige verdachte Belg die is aangehouden de politie heeft gewezen op de locatie van het lichaam, wil de woordvoerder niet zeggen. Volgens hem kwamen tijdens het onderzoek "aanwijzingen naar voren" over de locatie. Het staat nog niet vast dat het gaat om het vermiste jongetje, maar de politie houdt daar wel sterk rekening mee.

De Nederlandse en Belgische openbare ministeries en rechercheteams gaan dinsdag overleggen over het vervolg van de zaak en waar de verdachte berecht zal worden, zegt een zegsvrouw van het OM Zeeland-West-Brabant.

Oppas

De man had het jongetje woensdag 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. Hij was de oppas van het kind. De moeder gaf het kind afgelopen weekend op als vermist.

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland. Hijzelf werd aangehouden in Meerkerk in de provincie Utrecht. Dit gebeurde nadat een getuige een verdachte situatie meldde bij de politie.

Eerder veroordeeld

Voor het vermiste jongetje werd maandagavond een Amber Alert uitgegeven. Tijdens de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor "feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt" van een peuter van twee jaar, meldde het Oost-Vlaamse parket aan persbureau Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Meer uit Binnenland

Drentse flyer waarschuwt: u bent in een gebied waar wolven leven

ASSEN (ANP) - De provincie Drenthe heeft 5000 flyers laten drukken met tips voor mensen die gebieden betreden waar ook wolven leven. De folders komen te liggen in de bezoekerscentra en informatiepunten van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drentse Landschap. De vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten nemen ook een setje mee als ze aan het werk gaan in Nationaal Park Dwingelderveld waar ze informatie verstrekken aan bezoekers in het gebied, meldt de organisatie.

9 minuten geleden
Justitie vervolgt verdachte moorden Weiteveen ook voor wapens

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat Richard K., verdacht van de dubbele moord in het Drentse dorp Weiteveen, ook vervolgen voor wapenbezit en mogelijk zelfs wapenhandel. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de tweede inleidende zitting in de strafzaak tegen K. bij de rechtbank in Assen. De verdenking wordt meegenomen in de moordzaak. K. was niet bij de zitting aanwezig.

39 minuten geleden
Tweede zitting over drugsproductie in geëxplodeerde garagebox

ROTTERDAM (ANP) - In de rechtbank in Rotterdam begint dinsdag een tweede inleidende zitting in de zaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van drugs in een garagebox aan de Schammenkamp in Rotterdam. Mogelijk was het drugslab de oorzaak van de enorme explosie waarbij op maandagavond 29 januari drie mensen om het leven kwamen.

6 uur geleden
Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst

NIJMEGEN (ANP) - De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.

6 uur geleden
Duizenden buitenlandse militairen lopen weer mee in Vierdaagse

NIJMEGEN (ANP) - Aan de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, doen ook ruim 6400 militairen mee. 2446 militairen komen uit Nederland, maar traditiegetrouw is er ook veel buitenlandse inbreng. Militairen uit veel NAVO-lidstaten, maar ook uit onder meer Ghana, Indonesië, Nepal en de Caribische eilandstaat Saint Vincent en de Grenadines lopen de komende dagen door Nijmegen en omgeving. De Vierdaagse en Defensie zijn al sinds het begin met elkaar verbonden: in 1909 begon het wandelevenement als een militaire mars.

6 uur geleden
Huurprijzen blijven stijgen, aanbod droogt op mede door wet

ROTTERDAM (ANP) - Het vinden van een betaalbare huurwoning wordt met de dag lastiger. De gemiddelde vierkantemeterprijs steeg de afgelopen drie maanden met bijna 10 procent vergeleken met een jaar eerder, het aanbod nam met bijna een derde af. Volgens woningplatform Pararius komt dit voor een belangrijk deel door overheidsmaatregelen die de huurmarkt juist toegankelijker zouden moeten maken.

7 uur geleden
Alkmaarse gemeenteraad stemt in met vuurwerkverbod

ALKMAAR (ANP) - De Alkmaarse gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met een algemeen vuurwerkverbod. Begin juni stemde een meerderheid van de Alkmaarders via een raadplegend referendum voor zo'n verbod. De details van het verbod moeten nog worden uitgewerkt, maar het geldt in principe vanaf "de komende jaarwisseling", aldus een woordvoerder van de Noord-Hollandse gemeente.

10 uur geleden