Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderlichaam in zoektocht Dean gevonden op afgelegen parkeerplek

Kinderlichaam in zoektocht Dean gevonden op afgelegen parkeerplek

VROUWENPOLDER (ANP) - Het levenloze lichaam, vermoedelijk van het vermiste Belgische jongetje Dean (4), dat maandagavond werd gevonden, lag bij een afgelegen parkeerplek. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Deze parkeerplaats bij Neeltje Jans in Zeeland is maar via een weg te bereiken.

Of de 34-jarige verdachte Belg die is aangehouden de politie heeft gewezen op de locatie van het lichaam, wil de woordvoerder niet zeggen. Volgens hem kwamen tijdens het onderzoek "aanwijzingen naar voren" over de locatie. Het staat nog niet vast dat het gaat om het vermiste jongetje, maar de politie houdt daar wel sterk rekening mee.

De Nederlandse en Belgische openbare ministeries en rechercheteams gaan dinsdag overleggen over het vervolg van de zaak en waar de verdachte berecht zal worden, zegt een zegsvrouw van het OM Zeeland-West-Brabant.

Oppas

De man had het jongetje woensdag 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. Hij was de oppas van het kind. De moeder gaf het kind afgelopen weekend op als vermist.

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland. Hijzelf werd aangehouden in Meerkerk in de provincie Utrecht. Dit gebeurde nadat een getuige een verdachte situatie meldde bij de politie.

Eerder veroordeeld

Voor het vermiste jongetje werd maandagavond een Amber Alert uitgegeven. Tijdens de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor "feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt" van een peuter van twee jaar, meldde het Oost-Vlaamse parket aan persbureau Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Meer uit Binnenland

Fairwork: Oekraïners die in Nederland werken extra kwetsbaar

DEN HAAG (ANP) - Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne op 24 februari vorig jaar hebben 213 Oekraïners die in Nederland werken zich met vragen en klachten gemeld bij Fairwork, een organisatie die strijdt tegen moderne slavernij in ons land. Bij 74 van de Oekraïners was er sprake van signalen van arbeidsuitbuiting, een vorm van mensenhandel. Dit is een grote toename in vergelijking met het jaar voor de oorlog, toen 17 Oekraïners aanklopten. In dat jaar werden drie keer signalen van arbeidsuitbuiting genoteerd.

24 minuten geleden
NS: drukte door wegvallen treinen Den Bosch-Boxtel is te doen

DEN BOSCH (ANP) - Dat er door dassen die het spoor hebben ondergraven bij het plaatsje Esch geen treinen kunnen rijden tussen Den Bosch en Boxtel, zorgt voor extra drukte op omreisroutes. Maar vooralsnog waren treinen niet zo afgeladen vol dat er reizigers op perrons moesten achterblijven, zegt een woordvoerder van de NS woensdagochtend. "Het zal absoluut voor drukte zorgen, we kunnen het niet 100 procent opvangen, maar vooralsnog gaat het wel goed."

40 minuten geleden
Akkoord verlaging werkdruk jeugdbeschermers

UTRECHT (ANP) - Werkgevers en FNV Jeugdzorg hebben een akkoord bereikt over het verminderen van de werkdruk bij jeugdbeschermers en het afbouwen van het aantal casussen dat ze onder hun hoede hebben. Dat meldt FNV Jeugdzorg. Volgens de vakbond betekent het principeakkoord na maanden van actievoeren een doorbraak voor de vijfduizend jeugdbeschermers. De verwachting is wel dat de wachtlijst door het akkoord, in eerste instantie, oploopt.

1 uur geleden
Sneller uit de schulden door ingrijpen gemeente Utrecht

UTRECHT (ANP) - Utrechters die zich met schulden melden bij de gemeente komen sinds de invoering een speciale aanpak sneller uit de geldzorgen. De gemeente heeft de afgelopen jaren samen met organisaties zoals buurtteams, verzekeraars en corporaties veertig nieuwe maatregelen ingezet om mensen beter te helpen. Een daarvan is het vroegtijdig schrappen van een BKR-registratie, iets dat veel gemeentes inmiddels hebben overgenomen.

2 uur geleden
Hoekstra na crisisoverleg door als CDA-leider

UTRECHT (ANP) - Wopke Hoekstra kan door als CDA-leider, maar moet wel zorgen dat de verbinding met het land buiten politiek Den Haag hersteld wordt. Dat is de uitkomst van het crisisoverleg tussen de partijtop en de CDA-bestuurders in de provincies. Partijvoorzitter Hans Huibers en partijleider Hoekstra noemden het een "indringend gesprek".

9 uur geleden
Politie mag nieuwe berichten op in beslag genomen telefoons lezen

DEN HAAG (ANP) - De politie mag in de toekomst berichten lezen die nog binnenstromen op mobiele telefoons of computers nadat die al in beslag zijn genomen. Dat mag tot drie dagen na de inbeslagname van de telefoon of een ander apparaat van een verdachte. Dat staat in het wetsvoorstel voor een nieuw Wetboek van Strafvordering - waarin de regels voor opsporing, vervolging en berechting staan - dat dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

12 uur geleden
Tachtig gevluchte kinderen opgevangen in Haastrecht

KRIMPENERWAARD (ANP) - De gemeente Krimpenerwaard gaat tachtig kinderen opvangen die alleen naar Nederland zijn gevlucht. In Het Klooster in Haastrecht worden waarschijnlijk vanaf het einde van de zomer minderjarigen van 14 tot 17,5 jaar gehuisvest. De meesten van hen komen uit Syrië, maar er zijn ook jongeren die zijn gevlucht uit Afghanistan, Somalië, Eritrea en Jemen, laat de gemeente dinsdagavond weten.

12 uur geleden