Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderhulpfonds kan nog ruim 9000 extra kinderen cadeau geven

Kinderhulpfonds kan nog ruim 9000 extra kinderen cadeau geven

DEVENTER (ANP) - Het Nationaal Fonds Kinderhulp verwacht als gevolg van donaties voor Actie Pepernoot die de afgelopen dagen zijn gedaan nog eens ruim 9000 kinderen uit arme gezinnen blij te kunnen maken met een sinterklaascadeau. Dinsdag om 12.00 uur stonden nog 18.684 kinderen op de wachtlijst. Dat aantal denkt het fonds door nieuwe donaties minimaal te kunnen halveren, zegt een woordvoerster. "Het is wel dubbel. Het is fijn om duizenden kinderen wél blij te kunnen maken, maar toch ook veel niet."

Het fonds liet eerder weten dit jaar overspoeld te zijn met aanvragen. Om de wachtlijst niet verder te laten toenemen, werd het aanvragensysteem vroegtijdig gesloten. Jacqueline Kremer van het fonds noemde het "een verdrietig record voor Kinderhulp" dat er dit keer zo veel kinderen op de wachtlijst staan. "Zo'n lange wachtlijst en vroegtijdig de aanvragen stopzetten. Dat is in al die jaren nog nooit voorgekomen. We vinden het verschrikkelijk dat gezinnen met geldzorgen nu alsnog stress ervaren over pakjesavond."

Het Nationaal Fonds Kinderhulp kan niet zeggen of de vele aanvragen komen, omdat meer mensen het financieel moeilijk hebben of omdat het fonds inmiddels goed bekend is. Dit jaar krijgen via het fonds in ieder geval ruim 79.000 kinderen een cadeau tijdens pakjesavond.

Actie Pepernoot wordt sinds 2000 gehouden. Ouders kunnen hun kinderen niet zelf aanmelden, de aanvragen lopen via bijvoorbeeld een jeugdhulpverlener, school, bewindvoerder of maatschappelijk werker. De ouders of verzorgers van de kinderen die meedoen, krijgen een cadeaubon van 25 euro om iets uit te zoeken.

Meer uit Binnenland

NS kampt met grote storing in systemen reisinformatie

UTRECHT (ANP) - De NS kampt met een grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer. Zowel op de vertrekborden op de stations als in de reisplanner wordt verouderde informatie weergegeven, zegt een woordvoerder van de NS.

5 minuten geleden
BAM heeft 'op dit moment' nog geen nadere info over ongeluk Lochem

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM "kan nog geen nadere informatie geven op dit moment" over de slachtoffers van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem. Dat laat een woordvoerder van de onderneming weten. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan door de veiligheidsregio is medegedeeld."

22 minuten geleden
Lichaam geborgen van tweede slachtoffer brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Het lichaam van het tweede dodelijke slachtoffer van het brugongeluk in Lochem is geborgen. Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland tegen een ANP-verslaggever ter plaatse. Eerder woensdagmiddag was het lichaam van het andere slachtoffer al geborgen.

27 minuten geleden
Liquidatieproces Marengo, de feiten en cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op 23 maart 2018 begon het Marengo-proces met de presentatie van kroongetuige Nabil B. In de bijna zes jaar daarna, volgden heftige en eerder onmogelijk geachte gebeurtenissen elkaar op. Op 27 februari 2024 is de uitspraak.

37 minuten geleden
Na bijna 6 jaar en 142 zittingsdagen uitspraak in Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Met de uitspraak van de rechtbank Amsterdam op 27 februari komt na bijna zes jaar een einde aan de geruchtmakende liquidatiezaak Marengo, die op meerdere fronten uniek te noemen is. Het megaproces heeft 142 zittingsdagen geduurd. Hoeveel pagina's het strafdossier heeft, laat zich volgens de rechtbank lastig tellen, maar zeker is dat het om tienduizenden pagina's gaat.

39 minuten geleden
Verdachten in Marengoproces berecht voor zes moorden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank doet op 27 februari na bijna zes jaar uitspraak in het liquidatieproces Marengo. De zeventien verdachten zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor zes moorden, vier moordpogingen en het voorbereiden van liquidaties. Tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi en vijf medeverdachten is een levenslange celstraf geëist.

41 minuten geleden
Burgemeester Lochem 'zeer geschokt' door dodelijk brugongeluk

LOCHEM (ANP) - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem zegt zeer geschokt te zijn door het ongeluk met een brug in aanbouw in de Gelderse gemeente, waardoor woensdag twee mensen om het leven kwamen en twee anderen ernstig gewond raakten. De burgemeester sprak na het fatale ongeluk met veertig tot vijftig werknemers van het betrokken bouwbedrijf. Volgens hem heeft het de eerste prioriteit om hen te helpen met onder meer psychosociale zorg.

1 uur geleden