Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen vanaf 6 jaar met mondkapje op in Frans openbaar vervoer

Kinderen vanaf 6 jaar met mondkapje op in Frans openbaar vervoer

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Kinderen van 6 jaar en ouder moeten vanaf maandag in Frankrijk in het openbaar vervoer een mondkapje dragen. De verplichting, die al gold voor kinderen vanaf 11 jaar, geldt ook op stations en luchthavens. In het decreet dat zaterdag is gepubliceerd staat ook dat het voortaan verboden is om tijdens binnenlandse reizen eten en drinken te serveren of te nuttigen.

Vervoersbedrijven zijn verantwoordelijk voor de naleving van de maatregelen. Een woordvoerder van de Franse spoorwegen zei in een reactie tegen de krant Le Soir dat het vanaf maandag alleen nog op internationale treinen als de Eurostar en de Thalys is toegestaan om het mondkapje even af te doen om snel iets te eten of te drinken. In andere treinen moeten reizigers gedurende de hele reis hun mond en neus bedekt houden. Ook zullen de restauraties op binnenlandse treinen worden gesloten.

De nieuwe maatregelen moeten helpen om de vijfde golf van corona-infecties te vertragen en te voorkomen dat een lockdown nodig is. Zaterdag was de vierde dag op rij dat er meer dan 200.000 nieuwe besmettingen werden vastgesteld in Frankrijk. Vrijdag werden er 232.200 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Zaterdag ging het totale aantal besmettingen in Frankrijk bovendien over de 10 miljoen heen. In slechts vijf andere landen zijn meer mensen positief getest.

Die nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 23 januari.

Meer uit Buitenland

Israël voert als reactie op protest aanvallen uit op Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Israëlische leger meldt dat het aanvallen heeft uitgevoerd op de Gazastrook. Er werden geen details gegeven over de operatie en de beoogde doelen, maar volgens Palestijnse media zouden veiligheidsposten zijn geraakt.

1 uur geleden
Kyiv krijgt toch gewenste langeafstandsraketten van VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens zijn bezoek aan Washington van president Joe Biden toch de toezegging gekregen voor "een klein aantal" zogenoemde ATACMS-langeafstandsraketten. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC op basis van meerdere overheidsbronnen.

2 uur geleden
Zelensky: strijd om Bachmoet gaat ook in de herfst en winter door

WASHINGTON (ANP) - Oekraïense troepen laten zich de komende maanden niet tegenhouden door koude en slechte weersomstandigheden in hun poging om de stad Bachmoet in het oosten van het land weer in te nemen, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een gesprek met verschillende Amerikaanse media.

3 uur geleden
EU keert eerste geld van migratiedeal uit aan Tunesië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie maakt voor het eerst geld over aan Tunesië dat in het migratieakkoord met het Noord-Afrikaanse land is afgesproken. Dat liet tot nog toe op zich wachten, net als de uitwerking van de ruim twee maanden geleden gesloten overeenkomst.

5 uur geleden
Libië organiseert wederopbouwconferentie in zwaargetroffen Derna

DERNA (ANP/AFP) - De autoriteiten in het oosten van Libië organiseren op 10 oktober een internationale bijeenkomst in de kuststad Derna. Het moet gaan over de wederopbouw van de stad, die eerder deze maand zwaar werd getroffen door overstromingen.

5 uur geleden
Tientallen aanhoudingen bij Italiaanse actie tegen 'Ndrangheta

ROME (ANP) - In Italië zijn 52 mensen aangehouden bij een landelijke politie-actie tegen de misdaadorganisatie 'Ndrangheta. Ze worden volgens het Italiaanse persbureau ANSA beschuldigd van het vormen van een gewelddadige criminele organisatie die gericht is op drugshandel.

6 uur geleden
Oud-president CAR Bozizé bij verstek veroordeeld tot levenslang

BANGUI (ANP/AFP) - De voormalige president van de Centraal-Afrikaanse Republiek François Bozizé is bij verstek veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Hij is schuldig bevonden aan samenspanning en rebellie. Zijn twee zoons en twintig medeverdachten kregen dezelfde straf. Ook zij waren daarvoor niet in de rechtbank aanwezig.

6 uur geleden