Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen halen bijna 1,5 ton op voor koala's

Kinderen halen bijna 1,5 ton op voor koala's

HILVERSUM (ANP) - Kinderen hebben in een week tijd bijna 1,5 ton opgehaald voor Australische koala's en andere dieren die in het land bedreigd worden door de bosbranden die daar al weken woeden. Met de tv-actie SOS Koala was zaterdag al 145.027 euro opgehaald. Dat hebben Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum, Saskia Weerstand en Anne-Mar Zwart bekendgemaakt op NPO Zapp. NPO Zapp organiseerde het evenement met KRO-NCRV en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

In een week tijd kwamen duizenden kinderen voor Zapp Your Planet op allerlei manieren in actie om geld in te zamelen. Robert Fortuijn van NPO Zapp/Zappelin: "We zijn ontzettend blij met het mooie bedrag dat we hebben opgehaald. Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen massaal de koala-challenge hebben gedaan, op eigen ludieke wijze in actie zijn gekomen of geld hebben gedoneerd. Ik hoop dat er de komende twee weken nog meer geld opgehaald wordt, maar voor nu zijn we trots dat de kinderen van Nederland dit in zo'n korte periode voor elkaar hebben gekregen."

Femke Hilderink van het WWF in Nederland: "Tot nu toe is al een gebied van bijna drie keer Nederland door de vuurzee verwoest. Dankzij alle geweldige acties van kinderen in Nederland kunnen we ruim 12.000 jonge boompjes planten zodat koala’s straks weer een thuis hebben." Het geld wordt ook gebruikt voor het opsporen van koala’s door een speurhondenteam en de opvang van gewonde koala’s. Het fonds betaalt voedseldroppings in nationale parken voor hongerige kangoeroes en andere bedreigde dieren om te overleven tot de natuur zich herstelt.

Kinderen kunnen nog tot zaterdag 8 februari acties organiseren en via de SOS Koala website hun opgehaalde geld doneren.

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

1 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

1 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

4 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

4 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

5 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

5 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

5 uur geleden