Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kim Putters is opnieuw de invloedrijkste Nederlander

Kim Putters is opnieuw de invloedrijkste Nederlander

DEN HAAG (ANP) - Kim Putters is weer de invloedrijkste Nederlander. De 47-jarige directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) voert voor het tweede jaar op rij de Volkskrant Top 200 aan. De lijst staat dit jaar vooral in het teken van de coronacrisis, met OMT-voorzitter Jaap van Dissel nieuw op nummer 2.

Van Dissel is de hoogste binnenkomer. De 63-jarige voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT) bepaalt in belangrijke mate het coronabeleid. Na Van Dissel volgt Feike Sijbesma. De 61-jarige oud-DSM-topman was dit jaar coronagezant van het kabinet. Jeroen Dijsselbloem staat op 4. De oud-PvdA-minister van Financiën, tegenwoordig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, is benoemd in een commissie die de miljarden van het Nationaal Groeifonds moet gaan verdelen.

Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, completeert de top vijf, als hoogst genoteerde vrouw. Na Verhagen volgt Hubert Bruls (54) op 6. De Nijmeegse CDA-burgemeester bepaalt als voorzitter van het Veiligheidsberaad wat er wel en niet kan. Ook Peter Wennink komt de top tien binnen. De 63-jarige baas van technologietrots ASML zit ook in de commissie voor de Groeifonds-miljarden.

De Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders telt dit jaar 74 vrouwen. Dat zijn er negen meer dan vorig jaar en 37 procent van het totaal. Verder telt de lijst veertien mensen met een niet-westerse migratie-achtergrond. Dat zijn er, in het jaar van Black Lives Matter, drie meer dan vorig jaar en 7 procent van het totaal. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is de hoogst genoteerde, op 11. Van alle Nederlanders heeft 13,9 procent een niet-westerse migratie-achtergrond.

De Volkskrant Top 200 is een onderzoeksproject waarbij jaarlijks de posities en netwerken van de bestuurlijke elite in kaart worden gebracht.

Meer uit Binnenland

Automobilist omgekomen door aanrijding op A27 bij Almere

ALMERE (ANP) - Een automobilist is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeluk op de A27 ter hoogte van Almere. Het dodelijke ongeval werd voorafgegaan door een aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtwagen. De automobilist is daarop uitgestapt en werd toen vermoedelijk aangereden door een andere passerende vrachtwagen, meldt de politie.

2 uur geleden
Nederlandse militairen aangehouden door Hezbollah in Beiroet

DEN HAAG (ANP) - Drie leden van het defensieteam dat momenteel de Nederlandse ambassade in Beiroet ondersteunt, zijn aangehouden door de militante beweging Hezbollah. Dat gebeurde in een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad. De militairen zijn inmiddels via het Libanese leger teruggekeerd op de ambassade en maken het goed.

3 uur geleden
Honderden bij afscheidsdienst doodgeschoten rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Op het afscheid in Amsterdam-Zuidoost van de doodgeschoten rapper Bigidagoe zijn vrijdagavond zes- à zevenhonderd mensen afgekomen. Dat laat de uitvaartplanner en organisator van de afscheidsbijeenkomst weten. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk."

4 uur geleden
Van der Burg zoekt extra opvangplekken asielzoekers in hotels

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (asiel) wil in verband met de aanhoudende krapte in de opvang 3500 plekken in hotels vinden om vreemdelingen te plaatsen. Eerst zullen daar asielzoekers komen en zodra het mogelijk is, komen hier statushouders voor in de plaats, schrijft hij in een Kamerbrief. De plaatsingen worden gedaan met instemming van de betrokken gemeenten.

5 uur geleden
Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

6 uur geleden
Nederland en Brazilië gaan nauwer samenwerken tegen drugssmokkel

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse douane gaat nauwer samenwerken met die van Brazilië in de strijd tegen drugssmokkel. De diensten gaan bijvoorbeeld scanbeelden die zij maken van containers naast elkaar leggen om te zien of er wellicht stiekem iets is ingestopt. Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) heeft daar afspraken over gemaakt met haar Braziliaanse ambtgenoot Adriana Gomes Rêgo.

6 uur geleden
Defensie vindt alsnog rapport mogelijk oorlogsmisdrijf in Uruzgan

DEN HAAG (ANP) - In het archief van het ministerie van Defensie is alsnog het rapport opgedoken waarin melding wordt gemaakt van een mogelijk oorlogsmisdrijf door Australische militairen in Afghanistan. In oktober meldde het ministerie nog aan de Kamer dat de zoektocht vruchteloos was geweest nadat meer dan een miljoen bestanden waren doorzocht.

7 uur geleden