Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kim Jong-un wil nucleaire afschrikking versterken'

'Kim Jong-un wil nucleaire afschrikking versterken'

PYONGYANG (ANP/RTR/AFP) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een militaire bijeenkomst gehouden om nieuw beleid te bespreken om de nucleaire capaciteit van het land te versterken. Dat meldt staatspersbureau KCNA.

Hoe die versterking er precies uitziet, is onduidelijk. Maar er zouden "cruciale maatregelen" worden genomen "om de vuurkracht van de artillerie van het Koreaanse Volksleger aanzienlijk te vergroten". Tijdens de bijeenkomst werden nieuwe beleidsmaatregelen uiteengezet om de nucleaire afschrikking van het land verder te vergroten en de strategische strijdkrachten op scherp te zetten, aldus KCNA.

Als de bijeenkomst, waarvan de datum niet is bekendgemaakt, de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden, markeert dit Kims eerste openbare optreden in bijna drie weken, volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Gezondheid

In april was er lange tijd onduidelijkheid over de gezondheid van Kim, nadat hij afwezig was bij de viering van de geboortedag van zijn grootvader, Kim Il-sung. Pas weken later dook hij weer op bij de opening van een kunstmestfabriek.

Het nieuws over de nucleaire discussie in Noord-Korea komt nadat vrijdag The Washington Post meldde dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump had besproken over het mogelijk houden van de eerste Amerikaanse atoomtest sinds 1992. Als potentiële waarschuwing voor Rusland en China.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Gouverneur Minnesota schakelt Nationale Garde in vanwege rellen

MINNEAPOLIS (ANP) - De gouverneur van de Amerikaanse staat Minnesota heeft de Nationale Garde ingeschakeld om de protesten in de stad Minneapolis niet nog een keer uit de hand te laten lopen. In de stad gaan donderdag (lokale tijd) voor de derde dag op rij boze mensen de straat op vanwege de dood van George Floyd. Hij kwam om het leven door politiegeweld.

1 uur geleden
Trump wil social media aansprakelijk maken voor inhoud

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een decreet ondertekend waarmee hij social media als Twitter en Facebook aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun sites. Trump vindt de social media vooringenomen en neemt daarom stappen.

4 uur geleden
VN-klimaattop verschoven naar november volgend jaar

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië en de Verenigde Naties zijn nieuwe data overeengekomen voor de vanwege de coronacrisis uitgestelde klimaattop COP26. De top wordt nu gehouden van 1 tot en met 12 november volgend jaar in het Schotse Glasgow.

4 uur geleden
President Bouterse wil hertelling stemmen Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Desi Bouterse, voorzitter van de NDP en president van Suriname, wil een hertelling van de maandag uitgebrachte stemmen bij de parlementsverkiezingen, die iedereen kan volgen. Bouterse stevent in de tellingen tot nu toe af op een grote nederlaag.

4 uur geleden
Frankrijk komt met nieuwe versoepelingen

PARIJS (ANP) - De Franse regering heeft een tweede fase van versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo mogen vanaf 2 juni vrijwel overal onder voorwaarden restaurants, bars en cafés weer open. In de regio Parijs zijn dat voorlopig nog alleen terrassen.

8 uur geleden
Duitse boeren protesteren tegen huidige landbouwbeleid

BERLIJN (ANP) - In Duitsland hebben honderden boeren donderdag geprotesteerd tegen het huidige landbouwbeleid van de regering. De agrariërs trokken met hun tractoren naar verschillende steden. Ze eisen onder meer het vertrek van Svenja Schulze, de huidige milieuminister.

8 uur geleden
Oppositie Suriname verontrust over verloop stembusgang

PARAMARIBO (ANP) - De oppositiepartijen in Suriname maken zich grote zorgen over het verloop van het tellen van de stemmen. VHP, ABOP, NPS en PL uitten op een persconferentie hun zorgen over wat volgens hen in de nacht van woensdag op donderdag is gebeurd in de Anthony Nesty Sporthal. Daar is het hoofdstembureau van Paramaribo gevestigd.

8 uur geleden