Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kim Jong-un bedankt Zuid-Koreaanse president in brief

Kim Jong-un bedankt Zuid-Koreaanse president in brief

SEOEL (ANP/AFP/DPA) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft brieven uitgewisseld met de vertrekkende Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, melden staatsmedia. In die brieven bedankt Kim Moon voor diens pogingen de relatie tussen de twee landen te verbeteren.

Het nieuws komt op een opmerkelijk moment. De spanningen tussen de twee Korea's lopen op, nadat het noorden dit jaar al zeker twaalf wapentesten uitvoerde. Experts waarschuwen voor hernieuwde activiteiten bij belangrijke locaties voor kernwapens. Donderdag werd nog bekend dat de Europese Unie sancties oplegt aan acht individuen en vier organisaties die zich bezighouden met het kernprogramma van Noord-Korea.

Moon wordt over een paar weken opgevolgd door Yoon Suk-yeol, die heeft aangekondigd een veel hardere lijn tegen Noord-Korea en Kim in te nemen.

Moon ontmoette Kim drie keer en bemiddelde tussen hem en de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. De onderhandelingen tussen Trump en Kim kwamen in 2019 tot een abrupt einde toen de twee het niet eens konden worden over het verlichten van sancties tegen Noord-Korea en wat het land in ruil daarvoor zou opgeven.

Meer uit Buitenland

Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

2 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

2 uur geleden
Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

4 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

4 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

5 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

6 uur geleden