Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kiezers weten stemlokalen op NS-stations goed te vinden

Kiezers weten stemlokalen op NS-stations goed te vinden

UTRECHT (ANP) - De kiezers weten woensdagochtend de stemlokalen voor de gemeenteraadsverkiezingen op NS-stations goed te vinden, zegt een woordvoerster van de NS.

Zo werd de stemtent bij station Den Haag Centraal in de ochtend al goed bezocht door mensen die op weg naar hun werk hun stem wilden uitbrengen. Bij het stembureau bij station Leiden Centraal, dat maandag en dinsdag ook al open was, was het een stuk drukker dan de voorgaande dagen toen het juist rustig bleef. Ook in Rotterdam Centraal werd de stemtent midden in de stationshal goed bezocht, aldus de woordvoerster.

In en bij veertig NS-stations zijn woensdag stemlokalen ingericht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Kiezers konden in Breda en Nijmegen al vanaf 05.15 uur terecht, gevolgd door Zwijndrecht vanaf 05.30 uur. De meeste stembureaus in of bij de stations openden de deuren om 07.30 uur en zijn dan bemand tot 21.00 uur. Het is duidelijk drukker dan op maandag en dinsdag toen er op stations in twaalf plaatsen gestemd kon worden.

Meer uit Politiek

Kamer zaterdag bijeen om te besluiten over hertelling stemmen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt zaterdag onverwacht bijeen om te besluiten over een mogelijke hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Er staat een korte vergadering geagendeerd om te stemmen over een hertelling.

4 uur geleden
Kabinet steunt volgende stap EU-lidmaatschap Oekraïne en Moldavië

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt onderhandelingen met Oekraïne en Moldavië over lidmaatschap van de Europese Unie, schrijft demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. De Europese Commissie wil de onderhandelingen daartoe openen met beide landen. Met Bosnië kan later ook gepraat worden, maar dat land moet daar eerst nog stappen voor zetten.

7 uur geleden
Ruim 3600 stemmen voor zwemmer Maarten van der Weijden

DEN HAAG (ANP) - Zwemmer Maarten van der Weijden heeft vorige week 3656 stemmen gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen. De olympisch kampioen was lijstduwer van de VVD, hij stond op een onverkiesbare 80e plek op de kandidatenlijst. Slechts dertien partijgenoten kregen meer stemmen, dus een deel van de komende Kamerfractie heeft minder steun dan Van der Weijden.

10 uur geleden
Noord- en Zuid-Holland zijn oververtegenwoordigd in nieuwe Kamer

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de nieuwe Tweede Kamer woont in Zuid-Holland en Noord-Holland. De beide provincies zijn oververtegenwoordigd, want ongeveer 38 procent van de Nederlandse bevolking woont er.

11 uur geleden
Plasterk praat volgende week met aantal fractievoorzitters verder

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk praat volgende week met een aantal fractievoorzitters verder over mogelijke vervolgstappen in de formatie, vertelde hij in een gesprek met journalisten. De verkenner heeft vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij niet zoals eerder voorgenomen op dinsdag 5 december verslag uit kan brengen.

11 uur geleden
Toespraak Rutte: hardere inspanning nodig om klimaatdoel te halen

DUBAI (ANP) - Om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad moet de wereld zich harder inspannen, zegt demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens zijn toespraak op de klimaattop in Dubai. Hij vindt het tijd worden dat wereldleiders actie ondernemen om hun beloftes te halen.

12 uur geleden
Referendum GL-PvdA over gezamenlijke lijst voor verkiezingen EP

DEN HAAG (ANP) - De partijbesturen van GroenLinks en PvdA stellen de leden van beide partijen voor om met een gezamenlijke lijst en verkiezingsprogramma aan de verkiezingen voor het Europees Parlement mee te doen. De leden kunnen komende week in een referendum laten weten wat zij hiervan vinden. De Europese verkiezingen zijn in juni volgend jaar.

12 uur geleden