Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kiezers Forum voor Democratie verdeeld over vertrek Baudet'

'Kiezers Forum voor Democratie verdeeld over vertrek Baudet'

DEN HAAG (ANP) - De achterban van Forum voor Democratie is verdeeld over het besluit van Thierry Baudet om geen lijsttrekker te willen zijn van de partij. 41 procent vindt het een goede zaak, maar een even grote groep (41 procent) vindt het een slechte zaak onder meer omdat daarmee hét gezicht van de partij wegvalt. 18 procent weet het het niet. Dat meldt EenVandaag op basis van een peiling onder ruim 2500 kiezers die vrij recent nog hun stem hebben gegeven aan Forum voor Democratie.

Kiezers die zeggen dat het goed is dat Baudet het lijsttrekkerschap opgeeft, vinden dat onder meer omdat ze het niet eens zijn met de koers van Baudet in de coronacrisis. Zij vinden ook dat hij niet goed heeft opgetreden in de huidige situatie rondom de jongerenclub van de partij, die in opspraak raakte wegens antisemitische en homofobe uitlatingen in appgroepen.

Nu Baudet niet meer de nummer 1 op de kieslijst wordt, moeten er lijsttrekkersverkiezingen komen, vinden de meest kiezers van Forum. Als die nu zouden plaatsvinden, krijgt Joost Eerdmans de meeste kiezers (36 procent) achter zich, zo blijkt uit het onderzoek. Hij wordt geschikter geacht dan Annabel Nanninga (19 procent). Eerdmans staat nummer 4 op de kandidatenlijst van de partij en zei eerder dinsdag voor het lijsttrekkerschap te gaan. Nanninga is Amsterdams gemeenteraadslid voor de partij en senator.

Meer uit Binnenland

Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

22 minuten geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

4 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

5 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

6 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

7 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

9 uur geleden