Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kiev: nieuwe gespreksronde Rusland en Oekraïne om 15.00 uur

Kiev: nieuwe gespreksronde Rusland en Oekraïne om 15.00 uur

MOSKOU/MINSK (ANP/RTR) - De nieuwe onderhandelingsronde tussen Rusland en Oekraïne in Belarus begint maandagmiddag rond 15.00 uur (Nederlandse tijd), meldt een onderhandelaar van de Oekraïense delegatie.

Het door de Russische staat gefinancierde medium Sputnik liet maandagochtend al weten dat een Russische delegatie onderweg was naar Belarus voor nieuwe gesprekken met Oekraïne. Inmiddels zijn beide delegaties daar aangekomen. Volgens het Russische staatspersbureau RIA vindt de nieuwe ronde plaats in de regio Brest, in het westen van Belarus.

De Russische delegatie en de delegatie uit Oekraïne treffen elkaar voor de derde keer voor overleg in een poging het conflict te beëindigen. De twee eerdere rondes leverden geen doorbraak op.

Het Kremlin stelde maandag dat het de "speciale militaire operatie" in Oekraïne, zoals Rusland de inval noemt, "in een oogwenk" zal stopzetten, mits het land aan bepaalde voorwaarden voldoet. Moskou eist dat Oekraïne zijn militaire acties staakt, de neutrale status van het land in de grondwet verankert en de Krim als Russisch grondgebied erkent. Ook moet Oekraïne de afvallige regio's Donetsk en Loehansk als onafhankelijke staten erkennen.

Meer uit Buitenland

EU-sancties: Europese partijen mogen geen Russisch geld aannemen

LUXEMBURG (ANP) - Europese nieuwsorganisaties, politieke instellingen en ngo's mogen geen geld meer aannemen van Russische staatsinstellingen. De maatregel moet Russische beïnvloeding van het publieke debat en de Europese democratische processen tegengaan.

2 minuten geleden
Prinses Anne in het ziekenhuis met een hersenschudding

LONDEN (ANP) - Prinses Anne ligt in het ziekenhuis van Bristol met een hersenschudding en lichte verwondingen. Buckingham Palace laat weten dat de 73-jarige zus van koning Charles zondagavond gewond is geraakt bij "een incident" op het landgoed Gatcombe Park.

37 minuten geleden
Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor "consequenties".

1 uur geleden
EU-buitenlandchef wil Hongaars veto omzeilen bij geld Oekraïne

LUXEMBURG (ANP) - De EU-buitenlandchef Josep Borrell zegt een manier gevonden te hebben om geld naar Oekraïne te zenden zonder dat Hongarije dit blokkeert. Dat heeft Borrell gezegd bij binnenkomst bij een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

3 uur geleden
Vier burgers gedood bij aanslagen in Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - Bij de aanslagen in de Russische autonome republiek Dagestan zijn zeker vier burgers gedood, melden de autoriteiten. Eerder was niet bekend hoeveel burgerslachtoffers waren gevallen.

3 uur geleden
Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn zeker 22 medewerkers om het leven gekomen, meldt een brandweerfunctionaris. Er wordt nog gezocht naar een vermiste medewerker.

5 uur geleden
Antiterreurcomité beëindigt operatie tegen schutters Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - In de Russische autonome republiek Dagestan heeft het Nationaal Antiterrorismecomité de operatie tegen de aanslagplegers die gebedshuizen aanvielen beëindigd. Meerdere mensen kwamen om het leven toen schutters zondagavond kerken en synagoges aanvielen.

5 uur geleden