Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kiesenhofer krijgt felicitaties van Nederlandse rensters

Kiesenhofer krijgt felicitaties van Nederlandse rensters

FUJI SPEEDWAY (ANP) - Een grote onbekende zette de Nederlandse wielrensters te kijk in de olympische wegrace. Het was de 30-jarige Anna Kiesenhofer, een Oostenrijkse zonder ploeg, een liefhebber die fietst zonder daar geld mee te verdienen. Zij begon vlak na de start van de koers in Musashinonomori Park aan een avontuur dat na 137 kilometer bij de finish op de Fuji International Speedway uitmondde in goud.

"Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben geen prof, maar ik wijd wel mijn leven aan het wielrennen en ik heb ook de wil om te winnen", zei ze tegen de verzamelde media. "De Nederlandse ploeg met toppers als Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos was hier de grote favoriet en ik kan me voorstellen dat zij zeer teleurgesteld zijn. Toch hebben ze me heel sportief gefeliciteerd."

De Oostenrijkse wist dat ze maar één kans had om een medaille te winnen en die sterke Nederlandse vrouwen af te troeven. "Meegaan in een vroege ontsnapping en hopen dat je weg kan blijven. Ik ben een goede tijdrijder, maar ik was nooit 100 procent zeker dat het zou lukken. Pas toen we het circuit opreden voor de laatste ronde, begon ik erin te geloven."

Meer uit Sport

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

23 minuten geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

40 minuten geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

10 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

11 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

12 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

14 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

14 uur geleden