Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kickboksers Verhoeven en Ben Saddik bewaren vuurwerk voor in ring

Kickboksers Verhoeven en Ben Saddik bewaren vuurwerk voor in ring

ARNHEM (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven betreedt zaterdagavond maar met een doelstelling de ring in het Gelredome voor zijn gevecht om de wereldtitel met Jamal Ben Saddik. "Ik ben de beste en wil dat blijven", zei hij op een persconferentie. "Dat motiveert me steeds weer. Dat is voor mij de drive om mijn bed uit te komen en naar de gym te gaan om hard te trainen. Ik wil iedere dag weer beter worden dan gisteren."

De 32-jarige Verhoeven verdedigt voor de tiende keer de wereldtitel van de zwaarste gewichtsklasse, die hij sinds 2014 in zijn bezit heeft. Eigenlijk zou hij het opnemen tegen Alistair Overeem, die anderhalve week geblesseerd afhaakte. Organisator Glory vond de 31-jarige Belg Ben Saddik bereid om de koning van het kickboksen uit te dagen.

Verhoeven en Ben Saddik zijn bepaald geen vrienden. Dat heeft alles te maken met een incident tijdens de 'stare down' van hun vorige gevecht in 2017, toen de Belg van Marokkaanse afkomst de Brabander in zijn gezicht spuugde. Beide kickboksers hielden het vrijdag rustig tijdens een afsluitende persconferentie. Ze bewaren alle vuurwerk voor zaterdag in de ring.

Spectaculair gevecht

Verhoeven versloeg Ben Saddik vier jaar geleden in een spectaculair gevecht op knock-out in de vijfde ronde. Hij verloor in 2011 zijn eerste confrontatie met de Belg, die de afgelopen drie jaar niet in actie kwam. Ben Saddik overwon in die periode kanker en rekende af met een depressie. Hij zat ook anderhalve maand in hechtenis vanwege vermeende betrokkenheid in de grootschalige ‘Operatie Sky’, naar de door criminelen gebruikte cryptodienst die door de politie werd gekraakt.

"Hij is al een winnaar", zei Verhoeven. "Hij heeft tegen die ziekte moeten strijden en is er weer bovenop gekomen. Hij is op het hoogste niveau blijven sporten. Ik kan daar alleen maar veel respect voor hebben. Ik heb geen haat nodig om te vechten. Ik wil wel laten zien dat ik de beste ben."

"Ik ben blij met de kans die ik krijg", blikte Ben Saddik vooruit op een gevecht van vijf ronden. "En als ik win, dan krijgt Rico zeker een kans op revanche. Dat verdient hij."

Meer uit Sport

Turners De Munck en Schmidt naar finales bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt hebben zich bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini verzekerd van een finaleplaats. De Munck plaatste zich met een score van 15,000 punten als derde voor de finale op het onderdeel voltige. Voor de 24-jarige turner wordt het zijn derde EK-finale op rij. Oleg Vernjajev uit Oekraïne was met 15,166 punten de sterkste in de kwalificatie.

1 uur geleden
Van de Zandschulp toont herstel in Madrid met zege op Eubanks

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Madrid doorgedrongen tot de tweede ronde. De 28-jarige Nederlander versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 6-3 6-3.

2 uur geleden
Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes

PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.

3 uur geleden
Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

4 uur geleden
Wielrenner Godon na ritwinst nieuwe leider in Romandië

FREIBURG (ANP) - Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d'Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

5 uur geleden
WK baanwielrennen 2025 van San Juan naar Santiago in Chili

AIGLE (ANP) - De WK baanwielrennen in 2025 verhuist van het Argentijnse San Juan naar Santiago in Chili. Dat maakte de internationale wielerunie UCI bekend. Het mondiale titeltoernooi vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober.

7 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt op finalekoers bij EK, ploeg wacht af

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt liggen na de eerste van in totaal drie subdivisies op koers voor individuele finaleplaatsen bij de EK in het Italiaanse Rimini.

9 uur geleden