Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kick Out Zwarte Piet gaat elk kwartaal actievoeren

Kick Out Zwarte Piet gaat elk kwartaal actievoeren

DEN BOSCH (ANP) - De anti-zwartepietactivisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaan meer acties voeren. Volgens voorman Jerry Afriyie zal het niet meer alleen gebeuren in de aanloop naar Sinterklaas, maar staan er elk kwartaal acties op stapel. Die zullen soms worden aangekondigd, maar kunnen ook een verrassing zijn. "Het kan op een blauwe maandag zijn of op gehaktdag, maar alle acties moeten constructief zijn en ons dichter bij ons doel brengen. We gaan onszelf niet in de voet schieten."

Hoe de acties van KOZP eruit gaan zien kan Afriyie nog niet zeggen, maar wel dat het acties zullen zijn "waar Nederland over 50 jaar supertrots op gaat zijn". Doel is om "een eind te maken aan de onrechtvaardigheid die zwarte mensen moeten ondergaan", zegt Afriyie.

De plannen zijn zaterdag bedacht door zo'n tachtig activisten op een bijeenkomst in de Willem II-toonzaal in Den Bosch. De locatie was met opzet geheim gehouden. Begin november werd een vergadering van KOZP in Den Haag verstoord door tientallen aanhangers van Zwarte Piet. Die pleegden vernielingen en wilden met vuurwerk het pand binnendringen.

Meer uit Binnenland

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

3 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

6 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

8 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

12 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

13 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

14 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

18 uur geleden