Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN-voorzitter: kabinet komt zijn afspraken niet na

KHN-voorzitter: kabinet komt zijn afspraken niet na

DEN HAAG (ANP) - In het hele land zullen horecaclusters beslissen hun kroegen en restaurants open te gooien. Die verwachting sprak voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen uit na afloop van de coronapersconferentie van het kabinet. Hij verwijt het kabinet dat het zich niet aan de afspraken houdt. "Dit is frustrerend."

Winkels mogen vanaf zaterdag weer mensen toelaten, terwijl er voor de horeca geen ruimte is. Volgens Willemsen is het goed dat de winkels weer open mogen. Maar de reden is volgens hem dat controleren van het winkelen op afspraak niet te handhaven is. "Daarbij is afgesproken om de ruimte eerlijk te verdelen. Dat gebeurt dus niet. Het kabinet komt zijn afspraken niet na."

Willemsen noemt het verhaal van minister president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers slap. "Pas over tien dagen gaat het kabinet kijken of er wellicht iets mogelijk is. Dat noem ik geen perspectief."

Kou

Volgens Willems zullen ondernemers in het hele land hun zaken open gaan gooien nu ze weer in de kou staan. "Ik roep niemand op om de zaak open te gooien. Maar ik hou ook niemand tegen."

Ondertussen is KHN ook een petitie gestart om direct ook versoepelingen voor de horeca mogelijk te maken. De organisatie roept ondernemers, medewerkers en gasten op deze massaal te ondertekenen. De petitie wordt 20 januari aangeboden aan de Tweede Kamer.

KHN meent verder dat het kabinet vanuit een "ivoren toren" regeert. "Gevoel hebben voor wat er in de maatschappij en met ondernemers gebeurt, is essentieel voor draagvlak", aldus de organisatie. Een nog langere sluiting is volgens de organisatie onrechtvaardig en onnodig.

Meer uit Binnenland

Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

1 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

5 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

7 uur geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af. De politie zegt rekening te houden met een verband, ook gelet op de werkwijze.

12 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

17 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

18 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

21 uur geleden