Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN teleurgesteld dat Rutte de horeca geen duidelijkheid geeft

KHN teleurgesteld dat Rutte de horeca geen duidelijkheid geeft

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is teleurgesteld dat er voor het weekeinde geen duidelijkheid is gekomen over versoepelingen van de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte wilde tijdens de persconferentie na de ministerraad alleen zeggen dat hij "gematigd optimistisch" is dat het kabinet dinsdag versoepelingen kan aankondigen. Daarbij wordt als eerst gekeken naar sectoren die hun deuren nog gesloten moeten houden, zoals de horeca en de cultuursector.

De premier is nog wel bezorgd over de "ongelofelijk hoge" besmettingsaantallen die dagelijks worden gemeld. Positief is dat de ziekenhuisopnames blijven dalen. Rutte en coronaminister Ernst Kuipers geven dinsdag weer een persconferentie.

KHN laat weten dat uit alle gesprekken die het vrijdag in politiek Den Haag heeft gevoerd blijkt dat "de seinen op groen staan voor een heropening van de horeca". Vanaf 26 januari zou de sector dan open mogen tot 20.00 uur. "Uiteraard was het beter geweest om dit nieuws vandaag officieel bevestigd te hebben gekregen van het kabinet, want ondernemers moeten kunnen plannen, medewerkers inroosteren én inkopen kunnen doen", zegt een woordvoerder. "Het is teleurstellend dat het kabinet hier geen rekening mee houdt."

Het zal er volgens de brancheorganisatie mogelijk toe leiden dat sommige ondernemers komend weekend de deuren openen of zullen protesteren en dat is volgens KHN begrijpelijk. "In menig gemeente gebeurt dat ook met goedkeuring en steun van de burgemeester."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

volijke 4 maanden geleden
Hier zie je nu duidelijk de truc van framing. Rutte spreekt over "ongelofelijk hoge" besmettingsgetallen. In werkelijkheid zijn na besmetting na een paar dagen de klachten al sterk aan het verminderen. Bovendien zie je in Denemarken, Engeland en Spanje al verdere versoepelingen gezien de zeer milde verschijnselen, ondanks de "de ongelofelijke hoge "besmettingsaantallen. Kortom wanneer gaan we als volk deze man met zijn beeldspraken en leugens nu eens de laan uit sturen!!

Meer uit Binnenland

Niet eerder uitgezonden interview Frequin donderdagnacht op tv

HILVERSUM (ANP) - Een niet eerder uitgezonden interview met Willibrord Frequin is in de nacht van donderdag- op vrijdag om 00.10 uur te zien op NPO 1. Hij gaat er, volgens de NTR, in op de beruchte 'hoofdenaffaire’. In 1989 werd Frequin bij het KRO-programma Brandpunt ontslagen. Hij zou een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène hebben gezet.

34 minuten geleden
Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

35 minuten geleden
Uitbreiding koninklijke grafkelder Delft valt weer duurder uit

DELFT (ANP) - Opnieuw moet er meer geld naar de uitbreiding en herinrichting van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Door een "bouwtechnische tegenvaller" moet er 350.000 euro extra worden uitgetrokken, schrijft staatssecretaris Gunay Uslu aan de Tweede Kamer. Van dat bedrag komt 250.000 euro van het ministerie van Algemene Zaken en 100.000 euro van het Koninklijk Huis.

1 uur geleden
Journalist Willibrord Frequin (80) overleden

LAREN (ANP) - Journalist Willibrord Frequin is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt. Hij is "vredig" in zijn slaap overleden en had zich "verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven".

2 uur geleden
Kasteel Den Bosch vangt per direct vluchtelingen uit Ter Apel op

DEN BOSCH (ANP) - In Kasteel Meerwijk in Den Bosch worden de komende drie maanden 75 vluchtelingen vanuit Ter Apel opvangen, heeft de gemeente bekendgemaakt. De vluchtelingen komen deze Hemelvaartsdag al.

4 uur geleden
Veel drukte op wegen naar fashion outlets

DEN HAAG (ANP) - Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de zogeheten fashion outlets. Daar zitten tientallen winkels bij elkaar en worden topmerken met korting verkocht.

4 uur geleden
Yeşilgöz: bezig met schade Limburg, maar niet alles wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

8 uur geleden