Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN roept op niet dwars te doen na oproep opening horeca

KHN roept op niet dwars te doen na oproep opening horeca

AMSTERDAM (ANP) - Als het aan verschillende horecaondernemers ligt dan worden de deuren van de cafés en restaurants op 17 januari weer geopend, als de overheid niet snel met steun over de brug komt. Een aantal leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kwam met het ultimatum richting het kabinet. KHN-voorzitter Robèr Willemsen weet van het bericht, maar stelt tevens dat de vereniging nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

De Telegraaf kwam vrijdagavond met het bericht over het ultimatum op basis van een concept persbericht. Daarin geven ondernemers aan op het punt te staan te verzuipen. "Zo houden we het niet langer vol." Door de coronamaatregelen zijn horecabedrijven alweer ruim zes weken op slot. Perspectief wordt tot dusverre niet geboden en aanvullende steun vanuit de overheid blijft volgens KHN veel te lang uit, zo valt te lezen.

Volgens Willemsen komt het bericht van een aantal zeer betrokken KHN-leden naar aanleiding van de uitspraken van minister Hugo de Jonge over het eventueel verlengen van de maatregelen. Willemsen stelt ook dat per direct aanvullende financiële steun en toekomstperspectief nodig is en dat veel bedrijven op omvallen staan. Het bericht over het ultimatum noemde hij echter achterhaald.

Wanhoop

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet eerder deze week om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december. Het vieren van de feestdagen zou alleen in huiselijke kring moeten gebeuren met bijvoorbeeld maximaal zes gasten. Het kabinet wil op 8 december meer duidelijkheid geven over mogelijke versoepelingen.

Willemsen zei donderdag nog dat veel horecaondernemers de wanhoop nabij zijn. "De paniek en onrust is groot, ondernemers zijn radeloos", aldus de voorzitter.

Verantwoorde heropening

KHN zei eerder al zich hard te maken voor een spoedige heropening van de sector. Achter de schermen wordt er met partners als MKB-Nederland en VNO-NCW alles aan gedaan om tot veilig en verantwoorde heropening te komen, maar de ministeries staan hierin grotendeels stil.

Volgens KHN hoeven gezondheid en verantwoord ondernemen in de horeca elkaar zeker niet te bijten. De branchevereniging is er ook van overtuigd dat de uitkomsten van proeven in het werkveld bevestigen dat de horeca op een verantwoorde manier open kan.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

riezzie 1 maand geleden
@AH wat een debiele reactie , de meeste mensen zijn al dicht vanaf maart dus dat gaat dan niet over een maandje of zo. Huur gaat gewoon door etc etc, wat een achterlijke reactie. En ja ook ik zit zonder werk vanaf maart en ik zweer je dat het verdomd moeilijk is om rond te komen en er ook een einde aan mijn spaargeld komt, maar je hebt natuurlijk kapitalisten met een wijzend vingertje die het allemaal wel mee vinden vallen. Bah u bent een walgelijk creatuur zonder gevoel naar de medemens die nu met de handen in het haar zit.
AH van M 1 maand geleden
Als je na een paar maanden sluiting al niet kan rondkomen als bedrijf of failliet gaat is het je eigen schuld, dan heb je je bedrijfsvoering niet op orde ! Je kunt geen zaak bouwen op constante groei en uitgaven in vast patroon, dat bestaat niet .. Je moet sparen voor slechte tijden zodat je de klap kan opvangen.. Dat word je ook geleerd bij de KvK.. Als je dat niet kan ben je een slechte ondernemer, ik ben ook ontslagen en werkloos sinds maart en leef nu van mijn spaargeld die ik heb opgebouwd omdat je altijd rekening moet houden met zware tijden.. De 1e jaren van je zaak moet je een financiele buffer opbouwen en niet alles investeren in groter worden of een dikke GMC jeep kopen of 6 x per jaar op vakantie gaan... 5 jaar minimaal keihard werken en winst opzij leggen, dan kun je klappen opvangen.. Als je dat niet kan of niet gedaan heb ga je failliet, dat heet ondernemen, dan kun je niet de Staat of Corona de schuld geven, dat is jouw inschattingsfout ! Niet klagen maar dragen...Er kunnen altijd rampen ziekten of oorlogen ontstaan

Meer uit Financieel

IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Woonwarenhuis IKEA neemt in Nederland maatregelen om de kosten omlaag te krijgen. Dat heeft de onderneming in een interne memo aan het personeel gemeld. IKEA zal onder meer het aantal flexuren proberen af te bouwen. Verder grijpt het bedrijf in de roosters in.

43 minuten geleden
Adyen en ASML blikvangers in groene AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsbedrijf Adyen en chipmachinemaker ASML waren woensdag de sterkste stijgers in de AEX-index in Amsterdam. Het sentiment op de beursvloeren in Europa was positief. Daarbij was de blik van veel beleggers gericht op Washington, waar Joe Biden als de 46e president van de Verenigde Staten wordt beëdigd.

3 uur geleden
Trump stelt Emiraten vrij van invoerheffingen aluminium

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Verenigde Arabische Emiraten vrijgesteld van een heffing op aluminium van 10 procent die in 2018 werd ingevoerd. Het uittredend staatshoofd zei dat de landen een quota-overeenkomst hebben gesloten waarmee de invoer van aluminium zal worden beperkt.

4 uur geleden
KLM: verplichte sneltest maakt langeafstandsvlucht onmogelijk

AMSTERDAM (ANP) - KLM zegt dat het onmogelijk wordt om nog intercontinentale vluchten uit te voeren door de verplichting reizigers in het buitenland een coronasneltest te laten doen. Door ook vliegend personeel zo'n test op te leggen, loopt de luchtvaartmaatschappij het risico dat werknemers achterblijven. "Vanuit goed werkgeverschap laten wij nooit crew achter in het buitenland", aldus een woordvoerder.

5 uur geleden
Netflix schiet omhoog op Wall Street op van dag inauguratie Biden

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Netflix schoot woensdag bij de opening van Wall Street omhoog. Het streamingplatform kwam dinsdag nabeurs met veel beter dan verwachte resultaten, onder andere met de aanwas van nieuwe abonnees. Verder is de blik van beleggers gericht op Washington waar Joe Biden wordt ingezworen als de 46e president van de Verenigde Staten.

5 uur geleden
Supermarkten: doe verspreid over de dag boodschappen

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten verzoeken hun klanten met klem om verspreid over de dag boodschappen te doen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ondersteunt daarmee de oproep van demissionair premier Mark Rutte, die eerder op woensdag aankondigde een avondklok in te willen stellen. Hij vroeg mensen om ook eens in de ochtend de boodschappen te doen.

6 uur geleden
Amazon hekelt dubbele concurrentiezaak Italië en Brussel

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft bij een Europese rechter gevraagd om een einde te maken aan een Italiaans mededingingsonderzoek naar het webwinkelbedrijf. De Europese Commissie onderzoekt namelijk dezelfde klachten over mogelijke concurrentievervalsing door het Amerikaanse techbedrijf.

8 uur geleden