Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN roept horeca-ondernemers op de regels niet te overtreden

KHN roept horeca-ondernemers op de regels niet te overtreden

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept horecaondernemers andermaal op om niet burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Dit volgt op de oproep van tientallen ondernemers door het land om op 17 januari de deuren van de cafés en restaurants tegen de regels in weer open te gooien. Volgens de branchevereniging is het, met de juiste inspanning van het kabinet, evengoed mogelijk om horecazaken uiterlijk op 12 januari volgens de regels weer te openen.

Horecabedrijven in vijftig steden en regio's kondigden aan op 17 januari weer open te gaan, zelfs als dat niet mag. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.

Onder meer in Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen en Alkmaar hebben horecabedrijven zich bij de actie aangesloten. Volgens een KHN-woordvoerder komt het bericht van een aantal zeer betrokken KHN-leden. De groep die op omvallen staat wordt volgens de branchevereniging ook steeds groter.

Wel begrip voor situatie

"Hoewel we als KHN-landelijk begrip hebben voor de situatie, vinden we het onverantwoord om op te roepen tot dingen die tegen de wet ingaan. De actie om op 17 januari desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn die wij vanuit KHN landelijk voeren, ondanks alle begrip", zo klinkt het. Verder zegt KHN het signaal naar Den Haag dat van de actie uitgaat wel te ondersteunen.

KHN doet andermaal een klemmend beroep op het kabinet, om zo snel mogelijk met toezeggingen voor aanvullende steun te komen en met de horeca mee te werken richting een verantwoorde opening uiterlijk 12 januari. Volgende week komt KHN-landelijk met een eigen landelijke actie om deze roep te ondersteunen.

Meer uit Financieel

Sportwinkel Sprinter, voorheen Perry Sport, doelwit cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Sprinter Sports, voorheen bekend onder de naam Perry Sport, is het doelwit geworden van een aanval met gijzelsoftware. Klanten van de winkelketen zijn hierover deze week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden.

32 minuten geleden
Ford waarschuwt voor lagere winst door hogere loonkosten

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoproducent Ford Motor waarschuwt dat de winst dit jaar lager uitpakt dan verwacht, als gevolg van stijgende loonkosten door nieuwe afspraken met de vakbond United Auto Workers.

37 minuten geleden
Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor de consument zien de vooruitzichten er volgens hen wel weer wat gunstiger uit: aan de hoge inflatie zal geleidelijk een einde komen en de koopkracht lijkt "substantieel" te verbeteren.

45 minuten geleden
Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

57 minuten geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

1 uur geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

1 uur geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden