Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN: blij met uitgelekt OMT-advies over heropening

KHN: blij met uitgelekt OMT-advies over heropening

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij met het uitgelekte advies van het Outbreak Management Team (OMT) om de horeca en de cultuursector tot 20.00 uur weer open te laten gaan. Dat laat een woordvoerder van KHN weten in een reactie. Aan de heropening zouden wel de voorwaarden zitten die nu ook al gelden, zoals het gebruik van coronatoegangsbewijzen, verplichte zitplaatsen in de horeca en beperkingen aan bezoekersaantallen.

KHN geeft aan zich de afgelopen tijd enorm hard te hebben gemaakt voor een veilige heropening van de horeca en heeft met een eigen routekaart ingezet op een heropening met een toegangsstop om 22.00 uur, wat betekent dat er tot 22.00 uur gasten een horecazaak kunnen betreden. Met de sluitingstijd van 20.00 uur die in het OMT-advies genoemd wordt, blijft de nachthoreca dus wel dicht, merkt KHN op.

"De versoepelingen die, volgend op het OMT-advies, hopelijk dinsdag aangekondigd gaan worden zijn een mooie vervolgstap richting volledige heropening, maar wel een met gemengde gevoelens. Voor ondernemers die hun zaak nog gesloten moeten houden, bijvoorbeeld Clubs & Nightlife-bedrijven, of geen tot nauwelijks inkomsten hebben, is er nog steeds geen perspectief. Hotels hebben het zwaar door het nagenoeg stilleggen van (buitenlands) toerisme en zakelijk verkeer en voor (party)cateraars blijft het een beperking dat er nog niet gesproken wordt over evenementen", schrijft KHN in een verklaring.

Goede stap

De Rotterdamse horecaondernemer Herman Hell zegt in een reactie dat het "een goede eerste stap zou zijn richting het ouderwetse normaal". "Ik hoop dat het kabinet positief kijkt naar dat OMT-advies." Hell zou wel graag zien dat de horeca tot 20.00 uur mensen zou kunnen ontvangen die dan tot 22.00 uur binnen mogen blijven. Ook hoopt hij dat de restricties voor horecabezoek zoveel mogelijk beperkt worden.

Zijn Amsterdamse collega Won Yip pleit er ook voor dat de horeca vanaf 20.00 uur geen nieuwe gasten meer mag binnenlaten en dan tot 22.00 uur open kan blijven. "Dat lijkt me de meest ideale oplossing. Die mensen zijn toch al binnen." Hij stelt dat het kabinet met een dergelijk besluit het vertrouwen van de horeca zou kunnen terugwinnen.

Meer uit Binnenland

Honderden bij afscheidsdienst doodgeschoten rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Op het afscheid in Amsterdam-Zuidoost van de doodgeschoten rapper Bigidagoe zijn vrijdagavond zes- à zevenhonderd mensen afgekomen. Dat laat de uitvaartplanner en organisator van de afscheidsbijeenkomst weten. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk."

19 minuten geleden
Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

2 uur geleden
Luchtalarm maakt na 2025 plaats voor NL-Alert op mobiele telefoon

DEN HAAG (ANP) - Het luchtalarm om de bevolking te waarschuwen voor calamiteiten wordt volgend jaar afgeschaft en vervangen door NL-Alert, een melding die via de mobiele telefoon binnenkomt. Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft dat besloten. Ze schrijft in een Kamerbrief dat het landelijk systeem met de sirenes, die elke eerste maandag van de maand worden getest, weinig voordelen biedt en nauwelijks grote successen had. Ook is de dekking van deze alarmering veel lager dan die van NL-Alert.

3 uur geleden
Slachtoffers Thijs Römer 'opgelucht' na intrekken hoger beroep

ASSEN (ANP) - De drie slachtoffers van Thijs Römer zijn "opgelucht" dat de 45-jarige acteur afziet van het hoger beroep in de onlinezedenzaak waarbij hij betrokken is. "We hadden het niet zien aankomen", laat hun advocaat Maartje Schaap weten.

4 uur geleden
Ouders overleden baby Helvoirt twee weken langer vast

HELVOIRT (ANP) - De ouders van de overleden baby die maandag werd gevonden in een woning in Helvoirt blijven twee weken langer vast, meldt het Openbaar Ministerie. De 34-jarige moeder en de 39-jarige vader werden maandagavond aangehouden omdat ze mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van het jongetje.

4 uur geleden
Acteur Thijs Römer trekt hoger beroep onlinezedenzaak in

ASSEN (ANP) - Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarig Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij uit moet zitten.

4 uur geleden
Racismecoördinator: politie-ervaringen van mensen serieus nemen

DEN HAAG (ANP) - De ervaringen van mensen met de politie moeten serieus genomen worden, en daarom pleit de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) Rabin Baldewsingh voor vervolgonderzoek. Dat zegt een woordvoerster namens Baldewsingh in reactie op de Veiligheidsmonitor 2023 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat deed voor het eerst onderzoek naar de mate waarop afkomst en uiterlijk volgens mensen zelf aanleiding vormden voor een politiecontrole.

5 uur geleden