Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN: aantal besmettingen dat aan horeca te herleiden is gering

KHN: aantal besmettingen dat aan horeca te herleiden is gering

AMSTERDAM (ANP) - De horeca is veilig en het aantal besmettingen dat te herleiden is naar de horeca is zeer gering, ook toen de horeca nog grotendeels open was. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op het bericht van RTL Nieuws die inzage had in een analyse van de coronacijfers. Daaruit blijkt dat de sluiting van de horeca eerder een negatief dan een positief effect heeft op de besmettingen.

In de analyse van coronacijfers van het RIVM die is gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat dat de opening van restaurants ervoor zorgt dat het aantal besmettingen met corona eerder zal dalen dan stijgen. KHN is blij dat de bewindspersonen zich inzetten voor de horeca. De analyse van de coronacijfers bevestigt wat de branchevereniging al tijden aangeeft.

KHN wijst er andermaal op dat horecaondernemers en hun medewerkers strenge protocollen volgen, inclusief strenge hygiënemaatregelen. Daarmee doen ze er alles aan om hun gasten een veilige en gastvrije ervaring te bieden. "En met resultaat."

1,1 procent

Cijfers van het RIVM tonen aan dat sinds 31 augustus slechts 1,1 procent van alle besmette personen te herleiden is naar de horeca. Het merendeel van de besmettingen vindt nog steeds plaats in de privésfeer en is volgens het rapport door het sluiten van de horeca alleen maar toegenomen.

"Gezien de huidige cijfers en de behoeften in de maatschappij kan de horeca juist een onderdeel van de oplossing zijn", aldus KHN. "De horeca kan op een verantwoorde manier open, daarvoor hoeven we niet te wachten tot januari, maar dit kan morgen al."

KHN pleit al maanden voor de heropening van de hele horecasector. Verschillende horecaondernemers gaven eerder aan hun zaken weer open te willen gooien, ook zonder toestemming vanuit Den Haag. Dit omdat veel van hen de wanhoop nabij zijn nu ze door de coronacrisis noodgedwongen dicht moeten blijven.

Meer uit Financieel

PostNL onderuit na resultaten, AEX-index licht lager

AMSTERDAM (ANP) - PostNL ging maandag onderuit op de Amsterdamse beurs, na publicatie van de jaarcijfers. Topvrouw Herna Verhagen stelde dat de marktomstandigheden ook dit jaar moeilijk zullen blijven en verklaarde "alle nodige maatregelen te nemen" om de resultaten te verbeteren. Ook pleit Verhagen voor een aanpassing van de postwet zodat het bedrijf minder vaak per week post hoeft te bezorgen.

40 minuten geleden
Klimaatactivisten blokkeren parkeergarages van ING

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

41 minuten geleden
Reisaanbiedingen kloppen volgens Consumentenbond vaak niet

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

1 uur geleden
PostNL wil aanpassing postwet om minder vaak post te bezorgen

DEN HAAG (ANP) - Door de krapte op de arbeidsmarkt en omdat er steeds minder brieven worden verstuurd is het volgens PostNL noodzakelijk om minder vaak per week post te gaan bezorgen. Daarvoor is wel een wijziging van de postwet nodig, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers.

1 uur geleden
Aandacht voor jaarcijfers PostNL op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar de resultaten van PostNL. De post- en pakketbezorger waarschuwde in januari al dat er vorig jaar minder pakketten zijn bezorgd dan het bedrijf had verwacht en stelde de verwachting voor de jaarwinst over 2023 naar beneden bij. Topvrouw Herna Verhagen verwacht dat de marktomstandigheden ook dit jaar moeilijk blijven en stelt "alle nodige maatregelen te nemen" om de resultaten te verbeteren.

1 uur geleden
PostNL voorziet aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

DEN HAAG (ANP) - Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

2 uur geleden
Lagere Europese gasprijs trekt Aziatische kopers aan

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De gedaalde prijs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Europa leidt tot een sterkere vraag naar de brandstof in Azië. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Europa in de toekomst minder lng kan importeren. Daarvoor waarschuwen verschillende energie-experts, meldt persbureau Bloomberg.

2 uur geleden