Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Khalid & Sophie trekt maandag minder kijkers dan eerste week

Khalid & Sophie trekt maandag minder kijkers dan eerste week

HILVERSUM (ANP) - Ongeveer 626.000 mensen hebben maandagavond naar de talkshow Khalid & Sophie gekeken. De start van de tweede week trdaarmee minder kijkers dan de allereerste aflevering, vorige week maandag. Toen keken er 733.000 mensen naar de NPO 1-talkshow, aldus Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het talkshowduo vult het tijdslot in de vooravond van NPO 1 dat tot en met afgelopen vrijdag werd ingenomen door Margriet van der Linden en haar programma M. Vorige week werd bekend dat M "in goed overleg" zou stoppen. Khalid & Sophie zou sowieso volgens planning de plek van M in het uitzendschema weer innemen, maar het is nog onbekend welk programma na dit seizoen wordt uitgezonden.

Het best bekeken programma van de maandagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, waar zo'n 2 miljoen mensen naar keken. Ook het half acht nieuws op RTL 4 (1,34 miljoen), Radar op NPO 1 (1,27 miljoen), Spoorlos op NPO 1 (1,23 miljoen) en De Avondshow met Arjen Lubach op NPO 1 (1,16 miljoen) staan aan de bovenkant van de lijst. Het best bekeken SBS-programma was Chateau Bijstand met 1,04 miljoen kijkers.

Meer uit Binnenland

Jeugdzorg en onderwijs: stop met verplaatsen asielkinderen

DEN HAAG/ (ANP) - Beroepskrachten uit jeugdgezondheidszorg en onderwijs vinden dat het afgelopen moet zijn met de in hun ogen "zinloze" verplaatsingen van kinderen in de asielopvang. Die veroorzaken in hun optiek "onnodige ontwikkelingsschade en psychosociale problematiek", maar ze zouden ook een verspilling van arbeid, tijd en geld van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en andere betrokken organisaties betekenen.

1 uur geleden
Complotdenker Micha Kat staat terecht voor opruiing en bedreiging

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) staat dinsdag terecht bij de rechtbank in Den Haag. Hij wordt onder meer verdacht van opruiing. Hij riep volgens het Openbaar Ministerie op tot geweld tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook zou hij hebben opgeroepen RIVM-directeur Jaap van Dissel te ontvoeren en te bedreigen.

3 uur geleden
Relatief meer burgerhulpverleners reageren op hartstilstand

DEN HAAG (ANP) - Na "een grote opschoning" van het systeem voor reanimatie is het percentage burgerhulpverleners dat reageert wanneer er iemand in de buurt gereanimeerd moet worden, gestegen. Bij een melding van een hartstilstand reageert nu 85 procent van hen, tegenover 70 procent begin januari, meldt de Hartstichting.

7 uur geleden
Staat voor rechter om schadevergoeding na roof privédata bij GGD

DEN HAAG (ANP) - De Staat wordt voor de rechter gesleept, met als doel dat die wordt veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding na een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD'en. Stichting ICAM, de organisatie achter een massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD'en, veiligheidsregio's en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam

7 uur geleden
Sanquin bedankt overleden PSV-perschef voor inzet bloeddonatie

AMSTERDAM (ANP) - Bloedbank Sanquin prijst de overleden perschef van PSV Thijs Slegers voor zijn hulp bij het werven van bloeddonors. "Hij vroeg aandacht voor donorschap, in de wetenschap dat hij zelf niet lang meer te leven had. Zo heeft hij Nederland in beweging gebracht", aldus Sanquin.

11 uur geleden
ProRail: dinsdag mogelijk meer duidelijk over treinverkeer Brabant

ESCH (ANP) - ProRail verwacht dinsdagmiddag meer duidelijkheid te kunnen geven over hervatting van het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel. Daar rijden dan inmiddels een week geen treinen omdat dassen burchten hadden gegraven onder het spoor. Op verschillende plekken op het traject verwijdert de spoorbeheerder de gangenstelsels.

11 uur geleden
Schikking RTL en KRO-NCRV over rechten docu Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - RTL en KRO-NCRV staan dinsdag niet tegenover elkaar in de rechtbank in een zaak over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De partijen hebben in plaats daarvan een schikking getroffen, meldt KRO-NCRV aan het ANP. De uitkomst daarvan is dat de film over de autistische Kees Momma niet bij RTL's streamingdienst Videoland zal worden uitgebracht, maar te zien zal zijn bij KRO-NCRV en NPO Start.

14 uur geleden