Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Khalid & Sophie trekt maandag minder kijkers dan eerste week

Khalid & Sophie trekt maandag minder kijkers dan eerste week

HILVERSUM (ANP) - Ongeveer 626.000 mensen hebben maandagavond naar de talkshow Khalid & Sophie gekeken. De start van de tweede week trdaarmee minder kijkers dan de allereerste aflevering, vorige week maandag. Toen keken er 733.000 mensen naar de NPO 1-talkshow, aldus Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het talkshowduo vult het tijdslot in de vooravond van NPO 1 dat tot en met afgelopen vrijdag werd ingenomen door Margriet van der Linden en haar programma M. Vorige week werd bekend dat M "in goed overleg" zou stoppen. Khalid & Sophie zou sowieso volgens planning de plek van M in het uitzendschema weer innemen, maar het is nog onbekend welk programma na dit seizoen wordt uitgezonden.

Het best bekeken programma van de maandagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, waar zo'n 2 miljoen mensen naar keken. Ook het half acht nieuws op RTL 4 (1,34 miljoen), Radar op NPO 1 (1,27 miljoen), Spoorlos op NPO 1 (1,23 miljoen) en De Avondshow met Arjen Lubach op NPO 1 (1,16 miljoen) staan aan de bovenkant van de lijst. Het best bekeken SBS-programma was Chateau Bijstand met 1,04 miljoen kijkers.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte vindt president Poetin geen sterke man

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen "sterke man", zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. "Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent."

59 minuten geleden
Groningse gedeputeerde: geweldig dat Groningenveld dichtgaat

GRONINGEN (ANP) - Gedeputeerde Susan Top (Mijnbouw) noemt het "geweldig nieuws" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. "Tot op het laatste moment was het spannend. Het bleef eerst zien, dan geloven."

1 uur geleden
Vijlbrief: eindelijk krijgen Groningers verdiende zekerheid

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) is blij dat de wet om het Groningengasveld definitief te sluiten ook door de Eerste Kamer is aangenomen. "Eindelijk krijgen Groningers de zekerheid die zij verdienen!" schrijft hij op X.

1 uur geleden
Verhoging minimumloon strandt zoals verwacht in senaat

DEN HAAG (ANP) - De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat, waaronder twee van de drie formerende partijen die in de Eerste Kamer vertegenwoordigd zijn, stemde het plan weg.

1 uur geleden
GBB 'blij en opgelucht' om sluiting gasveld, ook 'bitterzoet'

GRONINGEN (ANP) - De Groninger Bodem Beweging (GBB) is "blij en opgelucht" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Al is het "natuurlijk bitterzoet".

1 uur geleden
Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet. Deze maakt officieel een einde aan decennia aan gaswinning die de Nederlandse economie veel opleverde, maar ook voor veel problemen zorgde in de regio.

3 uur geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

5 uur geleden