Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Khalid Kasem vroeg advocaat Jill Helena om gesprek met Ali B

Khalid Kasem vroeg advocaat Jill Helena om gesprek met Ali B

HAARLEM (ANP) - Ali B heeft behalve advocaat Michael Ruperti ook Khalid Kasem ingeschakeld om namens hem slachtoffers in zijn zedenzaak te benaderen. Kasem blijkt te hebben gebeld met de slachtofferadvocaat van zangeres Jill Helena, voormalig finalist van The Voice of Holland. Zij deed aangifte van aanranding tegen de rapper.

"Eind mei werd ik gebeld door Khalid Kasem. Hij vroeg mij of ik ervoor open zou staan om persoonlijk met Ali B in gesprek te gaan, meer dan dat was het niet", bevestigt slachtofferadvocaat Sébas Diekstra dinsdag berichtgeving van RTL Boulevard. "Het werd mij direct duidelijk dat dit voor de verdachte een andere manier was om cliënte alsnog richting mediation te krijgen."

Diekstra voegt daaraan toe dat een week voorafgaande aan het telefoontje van Kasem de advocaat van Ali B, Bart Swier, een "laatste verzoek om mediation" had gedaan. Afgelopen vrijdag onthulde ook de slachtofferadvocaat van Ellen ten Damme, Ruth Jager, al dat ze was benaderd door advocaat Michael Ruperti namens Ali B. Ze zei toen al ook dat Diekstra was benaderd door een andere belangenbehartiger van Ali B, maar toen was nog niet duidelijk wie dat was.

Jill Helena sprak er vorige week woensdag over in haar slachtofferverklaring, in de zedenzaak waarin het Openbaar Minsterie drie jaar cel eiste tegen de rapper voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen bij in totaal drie vrouwen. "Je wilde praten, mediation. En hebt me daar meerdere malen om gevraagd via je advocaat", richtte ze zich tot Ali B. "Ik heb ook vernomen dat je zelfs achter je advocaat om hebt geprobeerd om met mijn advocaat te praten. Om toch je zin te kunnen krijgen. Ik heb het overwogen, maar ik twijfelde aan de oprechtheid van jouw intenties. Wilde je oprecht sorry zeggen? Dat het je spijt? Dat je het erkent? De 'nee' die ik tegen de mediation meerdere malen heb gezegd, heb jij niet willen accepteren. Je moest er een 'ja' van maken."

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden