Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keukenhof opent deuren zonder restricties na twee coronajaren

Keukenhof opent deuren zonder restricties na twee coronajaren

LISSE (ANP) - Bloemenpark de Keukenhof opent donderdag na twee coronajaren de deuren zonder restricties voor publiek. Bezoekers kunnen een tijdslot boeken om binnen te komen en dan zo lang als ze willen rondlopen tussen de bloembollen. "Er staat al veel in kleur, dus er is veel moois te zien", aldus een woordvoerster.

De buitenattractie moest bijna twee jaar lang de deuren gesloten houden in verband met de pandemie. Alleen tijdens twee weekenden afgelopen april konden een beperkt aantal bezoekers de bloembollen bekijken, terwijl er ook andere coronarestricties golden zoals testen voor toegang. Het kiezen van een aankomsttijd blijft nu gelden "zodat niet iedereen tegelijk om tien uur 's ochtends na het ontbijt en de koffie binnenkomt".

Het park verwacht weer mensen van verder weg, zoals uit Duitsland - "altijd een belangrijk deel van onze bezoekers, vooral tijdens Pasen en in het voorjaar" - en Frankrijk. Van verder, zoals uit Amerika en Azië, zullen mensen nog niet komen, "dat zal nog wat lastiger worden". De Keukenhof rekent van 24 maart tot en met 15 mei op 50 tot 70 procent van het bezoekersaantal uit 2019. "Dat komt neer op zo'n 700.000 tot een miljoen mensen dit jaar."

Meer uit Binnenland

Brand in paardenstal Zeewolde, vermoedelijk veel paarden omgekomen

ZEEWOLDE (ANP) - In een paardenstal aan de Bosruiterweg in Zeewolde woedt in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand. In de stal zijn nog circa achttien paarden aanwezig, zegt een woordvoerder van de brandweer. "Gelet op de intensiteit van de brand zijn die waarschijnlijk omgekomen." Twee paarden zijn uit de stal gered.

1 uur geleden
Zangeres begint artikel 12-procedure tegen Jeroen Rietbergen

DEN HAAG (ANP) - Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

6 uur geleden
Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

8 uur geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

9 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

10 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

11 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

11 uur geleden