Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kersttoespraak Willem-Alexander trekt 1,5 miljoen kijkers

Kersttoespraak Willem-Alexander trekt 1,5 miljoen kijkers

HILVERSUM (ANP) - De kersttoespraak die koning Willem-Alexander op eerste kerstdag hield, trok in totaal ruim anderhalf miljoen kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. De speech trok daarmee, samen met het NOS Journaal van 20.00 uur, op deze dag de meeste kijkers.

De meeste mensen, 740.000 kijkers, zagen de toespraak via NPO1. Naar de herhaling aan het einde van de middag keken nog eens 508.000 mensen. Daarna volgde NPO 2 (199.000 kijkers) waar de toespraak om 13.00 uur met een gebarentolk werd uitgezonden. Op RTL4 en SBS6 keken nog eens 76.000 en 67.000 mensen de toespraak.

Er schakelden minder mensen in voor de koning dan afgelopen jaar. In 2020 trok de toespraak in totaal 2,2 miljoen kijkers. Dit lijkt in de afgelopen jaren een uitschieter te zijn geweest. Ook in 2019 en 2018 trokken de woorden van Willem-Alexander op eerste kerstdag zo'n anderhalf miljoen kijkers.

De koning riep in zijn kersttoespraak mensen ondanks hun verschillen op te blijven samenwerken. De vorst noemde de coronapandemie en de klimaatverandering als problemen die "ons allemaal raken". Willem-Alexander erkent dat er veel verschillen zijn tussen mensen, maar hoopt op meer verbinding.

Meer uit Binnenland

Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

49 minuten geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

54 minuten geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

1 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

2 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

5 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

6 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

7 uur geleden