Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kerstpakket is dit jaar persoonsgericht'

'Kerstpakket is dit jaar persoonsgericht'

WORMER (ANP) - Persoonsgericht is het sleutelwoord voor het kerstpakket van 2019. De meeste werkgevers willen hun medewerkers een gepersonaliseerd kerstpakket geven, of mensen de kans geven iets voor zichzelf uit te zoeken. Dat komt naar voren uit onderzoek van One Question in opdracht van vakblad Het Portaal Uitgevers onder 162 bedrijven.

Een kwart van de ondervraagde bedrijven geeft een kerstpakket dat bijvoorbeeld onderscheid maakt naar geslacht. Vrouwelijke medewerkers krijgen dan een kerstpakket met andere inhoud dan hun mannelijke collega's. Ook houden sommige werkgevers rekening met godsdienst of eetpatroon. Zo zijn er ook 'vegapakketten' voor vegetariërs.

Nog een populaire optie is om medewerkers een code te schenken waarmee ze zelf online een cadeau uit kunnen kiezen. Dat doet een kwart van de ondervraagde bedrijven. Daarnaast zetten werkgevers cadeaubonnen in.

Een gemiddelde werkgever geeft een kerstpakket van ongeveer 50 euro, wijst het onderzoek uit. Groothandel Sligro, die kerstpakketten verkoopt, meldde eerder een vergelijkbaar bedrag. Dat ligt licht lager dan vorig jaar, toen 53 euro per pakket werd uitgegeven. Wel stijgt het aantal werkgevers dat dit jaar een kerstpakket geeft tot 64 procent van de ondervraagden, tegen 54 procent vorig jaar.

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

12 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

14 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

15 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

16 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

17 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

18 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

19 uur geleden