Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

''Kerstbomen- en spullen dit jaar weer erg populair''

''Kerstbomen- en spullen dit jaar weer erg populair''

UTRECHT (ANP) - Er worden dit jaar veel meer kerstbomen en kerstspullen verkocht dan in 2019. Dat zeggen bol.com en Intratuin op basis van hun verkopen. De stijgende verkoop komt deels door de coronacrisis, maar het vele thuiszitten is niet de enige verklaring voor de kerstgekte. Kerst lijkt al langere tijd populairder te worden in Nederland.

Webwinkel bol.com verkocht de laatste week van oktober en de eerste week van november elf keer zoveel kerstbomen als in dezelfde periode in 2019. Vorig jaar werden er tientallen bomen verkocht, dit jaar een paar honderd. Ook kunstkerstbomen en decoratieve kerstbomen zitten in de lift: Bol.com verkocht er respectievelijk drie en zeven keer zoveel als vorig jaar. Van die laatste categorie werden er in 2019 tientallen verkocht, dit jaar honderden. Kerstslingers verkocht de webwinkel drie keer vaker dan vorig jaar en ook kerstballen werden drie keer zoveel verkocht.

Ook Intratuin, een andere grote speler op de markt voor kerstbomen en kerstspullen, ziet tot nu toe een verdubbeling van de verkoop van zowel kunstbomen als kerstdecoratie ten opzichte van 2019. "En veel filialen zijn eerder dan normaal al begonnen met de verkoop van echte kerstbomen", zegt een woordvoerder. "Bij sommige filialen zijn de kerstbomen nu al binnen. Het is voor het eerst dat er zo vroeg wordt ingekocht, normaal staan echte kerstbomen pas eind november in onze winkels."

Thuiszitten

Door het vele thuiszitten, zijn mensen nu al bezig met het gezellig maken van hun woning, zo stelt bol.com. Volgens de webwinkel is de coronacrisis echter niet de enige factor die de hoge verkoopcijfers voor kerstspullen verklaart. Ook in de jaren voor corona zag bol.com de verkoopcijfers van kerstspullen al stijgen. Bovendien nemen de verkoopcijfers van de webwinkel in het algemeen toe. "Waar de grens is tussen deze fenomenen kunnen we niet hard maken", aldus een woordvoerder.

Ook volgens kerstbomenteler Leo Veenbrink uit Ede neemt de bomenverkoop al een aantal jaren toe. Zijn bedrijf Groot Haverkamp verkoopt al 38 jaar kerstbomen. "We verkopen de laatste jaren meer bomen en steeds eerder in het jaar. Ook verkopen we steeds meer luxe bomen. Vroeger was een simpel boompje voldoende, nu willen mensen echt iets moois." Wat hem ook opvalt: mensen vertellen hem steeds vaker dat ze cadeautjes geven met Kerst, in plaats van met Sinterklaas. Een precieze verklaring voor die grotere nadruk op Kerst heeft hij niet. "Ik denk dat corona dit jaar zeker ook een rol speelt. Maar Kerstmis lijkt, ook los van de pandemie, steeds meer het belangrijkste familiefeest te worden in Nederland."

Meer uit Financieel

Inspectie: Schiphol beschermt personeel onvoldoende tegen uitstoot

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol beschermt zijn personeel onvoldoende tegen blootstelling aan schadelijke vliegtuiguitstoot. Dat concludeert de Nederlandse Arbeidsinspectie, die ook vindt dat de plannen van de luchthaven om die blootstelling te minimaliseren onvoldoende zijn. De gebreken komen naar voren in een ontwerpbesluit van de Arbeidsinspectie. Schiphol kan daarop nog een zienswijze geven, voordat de toezichthouder tot een definitief besluit komt.

28 minuten geleden
ASML koploper in vlakke AEX, Besi op hoogste koers ooit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De Nederlandse chipbedrijven laten de afgelopen tijd al flinke koerswinsten zien door het aanhoudende optimisme over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Branchegenoot Besi tikte zelfs de hoogste koers ooit aan.

1 uur geleden
Tina Turner-artikelen in trek op Marktplaats na overlijden

AMSTERDAM (ANP) - Marktplaats zag de afgelopen week vaker Tina Turner-artikelen verkocht en aangeboden worden op zijn website. In de eerste 24 uur na het overlijden van de zangeres vorige week woensdag, werden ruim vijfhonderd nieuwe advertenties geplaatst. Volgens Marktplaats waren dat er een dag eerder nog vijftien.

1 uur geleden
Vakbonden kondigen nieuwe staking voor donderdag aan bij Nedcar

HOLTUM (ANP) - Donderdag is er opnieuw een 24 uursstaking bij autofabriek VDL Nedcar. Dat heeft bestuurder Peter Reniers van FNV dinsdagochtend aangekondigd. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in Holtum, vlakbij de autofabriek, waar stakers die dinsdag het werk ook een dag neerleggen zich verzamelden. De werknemers willen een beter sociaal plan dan moederbedrijf VDL biedt.

2 uur geleden
DNB: deeltijdwerkers willen meer werken tegen hogere beloning

AMSTERDAM (ANP) - Een op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Ook willen mensen meer uren draaien als hun werk leuker zou zijn, als thuiswerken makkelijker kan en als er minder zorg voor kinderen zou zijn. Een op de tien is zelfs bereid meer te werken als de baas er simpelweg om zou vragen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquête onder 1300 werkenden.

2 uur geleden
Meer omzet voor parfumerieketen Douglas, maar nog wel verlies

DÜSSELDORF (ANP) - Parfumerieketen Douglas heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen vergeleken met een jaar eerder. Ook werd de winstgevendheid opgevoerd, maar tegelijkertijd was het van oorsprong Duitse concern meer geld kwijt aan leningen door de gestegen rente. Dat zorgde ervoor dat Douglas toch een verlies moest schrijven, maar wel veel minder dan een jaar eerder.

3 uur geleden
Juventus-eigenaar Exor in kopgroep van afwachtende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Exor behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de familie Agnelli, de oprichters van autofabriek Fiat en eigenaren van voetbalclub Juventus, profiteerde van een koopadvies door ING. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse schuldendeal.

3 uur geleden