Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerst overwegend droog met af en toe zon

Kerst overwegend droog met af en toe zon

DEN HAAG (ANP) - De kerstdagen verlopen dit jaar overwegend droog, met regelmatig ruimte voor de zon. Dat meldt Weeronline. Met name woensdagochtend is er nog kans op buien, maar in de loop van de middag en op Tweede Kerstdag is het op de meeste plaatsen droog.

Op Eerste Kerstdag trekken aanvankelijk buien over het land. Later is het vaak droog en kan de zon even doorbreken. De wind waait vanuit het westen tot noordwesten en is matig, tot aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar zo'n 9 graden. Daarmee is het zachter dan de gebruikelijke 4 tot 6 graden. 's Avonds en in de nacht naar donderdag is er een mix van wolkenvelden en enkele opklaringen. Het kwik daalt naar minimaal een graad of 2.

Donderdag, op Tweede Kerstdag, is het bewolkt en blijft het tot ver in de middag droog. In de ochtend kan de zon nog door de sluierbewolking schijnen. Aan het eind van de middag neemt in het westen en zuidwesten de kans op regen toe. Met zo'n 6 tot 7 graden ligt de maximumtemperatuur iets lager dan woensdag.

Tussen kerst en nieuwjaar is het rustig weer. Vrijdag is vooral in het zuiden kans op wat lichte regen, in het noorden is het overwegend droog met ook wat zon. In het weekend is het droog, vooral zaterdag zijn er wat zonnige perioden.

Meer uit Binnenland

Veerdienst naar Ameland hervat na storing

HOLWERT (ANP) - De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

1 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

2 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

5 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

6 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

10 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

17 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

17 uur geleden