Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerncijfers nieuwe coronavirus: woensdag 25 maart

Kerncijfers nieuwe coronavirus: woensdag 25 maart

DEN HAAG (ANP) - In Nederland zijn inmiddels 356 mensen overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus, 80 meer dan een dag eerder bekend was. Hierbij een overzicht van de kerncijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag heeft bekendgemaakt.

Totaal bevestigde gevallen: 6412

Toename bevestigde gevallen: +852 (+15 procent)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 356

Toename bevestigde sterfgevallen: +80 (+29 procent)

Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijke aantal besmettingen volgens de onderzoekers hoger dan hier wordt genoemd. Niet iedereen die mogelijk is besmet, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners.

Tien gemeenten met meeste bevestigde gevallen per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres:

Boekel: 397 (totaal: 42)

Uden: 225 (totaal: 94)

Bernheze: 224 (totaal: 69)

Gemert-Bakel: 223 (totaal: 68)

Peel en Maas: 203 (totaal: 88)

Meierijstad: 184 (totaal: 149)

Landerd: 161 (totaal: 25)

Alphen-Chaam: 158 (totaal: 16)

Zwartewaterland: 133 (totaal: 30)

Cranendonck: 122 (totaal: 25)

Tussen haakjes staat het absolute aantal bevestigde gevallen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiënt

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil twee apps gaan gebruiken waarmee contacten kunnen worden opgespoord van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Naar deze technologie voor contactonderzoek, wordt nu onderzoek gedaan, zei zorgminister Hugo de Jonge dinsdag na het crisisberaad.

9 uur geleden
'WHO moet erkennen dat coronavirus van wilde dieren komt'

DEN HAAG (ANP) - World Animal Protection roept samen met nog 240 dierenorganisaties de Wereldgezondheidsorganisatie op om te erkennen dat het coronavirus verband houdt met de wereldwijde handel in wilde dieren. De Nederlandse organisaties Stichting SPOTS en Stichting AAP tekenden de brief ook.

9 uur geleden
Zorgorganisaties dringen aan op meer beschermingsmiddelen

UTRECHT (ANP) - Zorgmedewerkers in de ouderenzorg hebben sneller en meer beschermingsmiddelen nodig om zich te kunnen beschermen tegen het coronavirus. De zorg voor met corona besmette ouderen, zowel in verpleeghuizen als thuis, dreigt anders vast te lopen. Daarvoor waarschuwt ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties.

11 uur geleden
Prinses Margriet is trots op haar 'Rode Kruisers'

DEN HAAG (ANP) - Prinses Margriet is erg te spreken over de inzet van medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens de coronacrisis. De prinses, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, heeft daarom vanuit huis een videoboodschap voor ze opgenomen.

11 uur geleden
Kleine toename op ic's: 15 patiënten meer

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw slechts licht gestegen. De afgelopen 24 uur is het totale aantal Nederlandse ic-patiënten met 15 gestegen naar 1424, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag bekend. Maandag kwamen er per saldo 24 ic-patiënten bij.

12 uur geleden
EU: 15 miljard voor strijd tegen virus in vooral Afrika

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie komt met een pakket van 15 miljard euro om wereldwijd het coronavirus te bestrijden. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, sprak in een videoboodschap over hulp aan partnerlanden in vooral Afrika. "Zij hebben onze hulp nodig om de verspreiding van het virus te vertragen."

13 uur geleden
'Zwarte Amerikanen relatief vaak slachtoffer van coronavirus'

NEW YORK (ANP) - Zwarte Amerikanen worden op sommige plaatsen in hun land bovengemiddeld vaak getroffen door het coronavirus. In de staat Louisiana is ongeveer 70 procent van de overleden patiënten Afro-Amerikaans, terwijl slechts een derde van de bevolking zwart is.

13 uur geleden