Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerncijfers nieuwe coronavirus: woensdag 1 april

Kerncijfers nieuwe coronavirus: woensdag 1 april

DEN HAAG (ANP) - Het is nu van 1173 mensen bekend dat ze zijn overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat zijn er 134 meer dan 24 uur eerder bekend was. Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag bekend heeft gemaakt.

Totaal bevestigde gevallen: 13.614

Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5159

Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +447 (+9 procent)

Aantal patiënten met Covid-19 dat momenteel op de intensive care ligt: 1107 (voor zover bekend)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 1173

Toename bevestigde sterfgevallen: +134 (+13 procent)

Deze cijfers geven geen volledig beeld van de uitbraak van Covid-19. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijke aantal besmettingen volgens de onderzoekers hoger dan hier wordt genoemd. Niet iedereen die mogelijk is besmet, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat ook niet terug in de statistieken.

Tien gemeenten met meeste in het ziekenhuis opgenomen patiënten per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres:

Peel en Maas, Limburg: 246 (totaal: 107)

Boekel, Noord-Brabant: 213 (totaal: 23)

Bernheze, Noord-Brabant: 195 (totaal: 61)

Gemert-Bakel, Noord-Brabant: 182 (totaal: 56)

Uden, Noord-Brabant: 173 (totaal: 73)

Cranendonck, Noord-Brabant: 165 (totaal: 35)

Oudewater, Utrecht: 147 (totaal: 15)

Nederweert, Limburg: 141 (totaal: 24)

Meierijstad, Noord-Brabant: 138 (totaal: 112)

Landerd, Noord-Brabant: 134 (totaal: 21)

Tussen haakjes staat het absolute aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Actie levert half miljoen mondkapjes voor ziekenhuizen op

AMSTERDAM (ANP) - In achttien ziekenhuizen hebben medewerkers afgelopen week mondkapjes ontvangen van de actie Doneer een Mondkapje. In totaal zamelde een groep ondernemers uit Hoorn ruim 650.000 euro in, goed voor 500.000 hoogwaardige en gecertificeerde mondkapjes.

23 uur geleden
'Nederland loopt middelgroot risico op tweede coronagolf'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland loopt een middelgroot risico op een tweede coronagolf. Dat concluderen economen bij de Japanse zakenbank Nomura op basis van eigen onderzoek. Zij baseren zich op de ontwikkeling in het aantal besmettingen met Covid-19 in ons land en de drukte rondom kantoren en op andere plekken in het openbaar, die ze met Google-gegevens monitoren. In Frankrijk, Spanje en Italië is het risico op een tweede uitbraak juist klein, volgens de studie.

1 dag geleden
Ook Londen kondigt versoepeling van de lockdown aan

LONDEN (ANP) - In navolging van andere Europese landen voert Groot-Brittannië maandag een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Boris Johnson kondigde donderdag aan dat de lockdown kan worden verlicht.

1 dag geleden
Pubers mogen vanaf 1 juni weer trainen zonder 1,5 meter afstand

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tussen 13 en 18 jaar mogen vanaf 1 juni bij sporttrainingen weer normaal 'spelcontact' hebben. Dat stelt het Outbreak Management Team, de experts die het kabinet adviseren over het coronavirus.

1 dag geleden
Staatssecretaris Van Ark wordt minister voor Medische Zorg

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken gaat Martin van Rijn opvolgen als minister voor Medische Zorg en Sport. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving in De Telegraaf.

1 dag geleden
Herhaalde oproep ons aan de regels te houden

DEN HAAG (ANP) - Met een warm en zonnig pinksterweekeinde in het vooruitzicht vragen ov-bedrijven en gemeenten ook nu weer aan Nederlanders: houd je aan de coronamaatregelen. Gemeenten en openbaar vervoerders nemen over het algemeen geen grote extra maatregelen bovenop de al een tijd lang geldende. Wel herhalen onder meer de Nederlandse Spoorwegen, de Haagse vervoerder HTM, de Rotterdamse RET en het Amsterdamse GVB de dringende oproep: reis alleen met het ov als het echt moet.

1 dag geleden
Weer iets minder coronapatiënten op intensive cares

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen is weer iets gedaald, zowel op de intensive cares (ic's) als op verpleegafdelingen. Op de ic's liggen nu nog 182 mensen met Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat zijn 7 patiënten minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden