Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerncijfers nieuwe coronavirus: vrijdag 10 april

Kerncijfers nieuwe coronavirus: vrijdag 10 april

BILTHOVEN (ANP) - Het nieuwe coronavirus heeft tot nu toe zeker 2511 dodelijke slachtoffers geëist, 115 meer dan 24 uur eerder bekend was. Het aantal patiënten dat met dit virus op de intensive care ligt, is met 33 gedaald. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag heeft bekendgemaakt.

Totaal bevestigde gevallen: 23.097

Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 8197

Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +225 (donderdag: +237)

Aantal patiënten met Covid-19 dat momenteel op de intensive care ligt: 1384 (stand vrijdagmiddag)

Afname aantal patiënten met Covid-19 dat momenteel op de intensive care ligt: -33 (donderdag: +9)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 2511

Toename bevestigde sterfgevallen: +115 (donderdag: +148)

Deze cijfers schetsen een incompleet beeld van de uitbraak van het coronavirus. Het RIVM krijgt soms pas na enkele dagen te horen dat iemand is overleden aan Covid-19. Ook ligt het aantal mensen dat besmet is met het virus in werkelijkheid hoger. Niet iedereen die misschien besmet is, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. De mensen die zijn overleden aan het virus, belanden als ze niet zijn getest ook niet in de statistieken.

Tien gemeenten met meeste in het ziekenhuis opgenomen patiënten per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres:

Peel en Maas, Limburg: 299 (totaal: 130)

Boekel, Noord-Brabant: 269 (totaal: 29)

Bernheze, Noord-Brabant: 243 (totaal: 76)

Cranendonck, Noord-Brabant: 227 (totaal: 48)

Gemert-Bakel, Noord-Brabant: 212 (totaal: 65)

Uden, Noord-Brabant: 207 (totaal: 87)

Meierijstad, Noord-Brabant: 203 (totaal: 165)

Oudewater, Utrecht: 196 (totaal: 20)

Landerd, Noord-Brabant: 178 (totaal: 28)

Eijsden-Margraten, Limburg: 167 (totaal: 43)

Tussen haakjes staat het absolute aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten.

Meer uit Gezond

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

4 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

1 dag geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

2 dagen geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

2 dagen geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

2 dagen geleden
Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

2 dagen geleden
Nivel: kleine groep kwetsbaren vindt vitamine D te duur

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5 procent van de kwetsbare mensen die vitamine D voorgeschreven hebben gekregen, is met slikken gestopt nu het voedingssupplement niet langer wordt vergoed, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Vitamine D wordt onder meer gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de botten. Een tekort kan met name door te weinig zonlicht ontstaan.

3 dagen geleden